Inlog cursisten

Case Study Ministerie van Defensie

Wat was de uitdaging bij het Ministerie van Defensie?

De inkopers en juristen van het Ministerie van Defensie communiceren veel over verschillende contracten. Dit gebeurt wereldwijd, en gaat vaak in het Engels. Omdat dit serieuze gesprekken zijn, met name onderhandelingen, willen ze graag hun juridische Engels verbeteren. Daarom is het Ministerie van Defensie naar Language Partners gekomen om een training te verzorgen voor 80 medewerkers.

Wat was onze werkwijze?

De vraag vanuit het Ministerie van Defensie was duidelijk: een training juridisch Engels. Omdat wij bij Language Partners graag onze klanten zo goed mogelijk helpen, hebben wij met behulp van onze juridische trainers de situatie nog concreter in kaart gebracht. Omdat er twee verschillende locaties zijn waar deze trainingen gegeven gaan worden, kwamen wij tot de conclusie dat er per locatie verschillende leerdoelen zijn.

Met alle deelnemers is een intake gedaan om hun niveau vast te stellen, zodat er een goede groepsindeling ontstaat. Er is bedrijfseigen materiaal verzameld wat als basis voor de training dient. Vervolgens hebben onze juridische trainers op basis van alle behoeften een maatwerk programma Juridisch English gemaakt.

Wat was het resultaat

De training sloot goed aan op de wensen van het Ministerie van Defensie en resulteerde in enthousiaste reacties van alle deelnemers. De trainers werden erg gewaardeerd om hun kennis, aanpak en feedback. Na afloop van de training voelen de deelnemers zich zekerder en kunnen effectiever communiceren in juridisch Engels.

De cursus was deels online via de virtual classroom en de cursisten waren erg enthousiast. De training werd gemiddeld met een 8 uit 10 beoordeeld:

“Een goede mix van theorie en praktijk en daardoor erg toepasbaar.”

“De training sloot goed aan bij ons vakgebied en de trainer had veel kennis van het veld waarin we werken.”

Language Partners
Verbeter jouw internationale communicatie met onze zakelijke taaltrainingen in 52 talen: incompany, op locatie óf online.

My LPOnline