Inlog cursisten

Trainer aan het woord – Draagvlak creëren bij culturele verschillen

Barbara Orthen verzorgt trainingen Duits voor uiteenlopende sectoren en op dit moment traint zij veel managers van een grote energieleverancier. Barbara vertelt over de cursisten, trainingsdoelen en trends in de technische sector.

Barbara Orthen

Cursisten

Het zijn met name managers die een internationaal team leiden die graag Duits willen leren. Hoewel de voertaal Engels is, willen deze managers graag Duits leren om hun relatie met de Duitstalige medewerkers te versoepelen.

Vaardigheden ontwikkelen en draagvlak creëren

Voor de generatie Duitsers die nooit Engels op school heeft gehad en pas in de werkomgeving in aanraking komt met de Engelse taal blijft het lastig om in het Engels te communiceren. Vakinhoudelijk is het geen probleem, maar wanneer het gaat om vaardigheden zoals vergaderen en discussiëren, vormt de taal een belemmering om goed met elkaar te communiceren. En dat is niet prettig. Zeker wanneer er veranderingen doorgevoerd moeten worden en draagvlak noodzakelijk is.

Culturele verschillen

Een essentieel onderdeel van deze trainingen is dan ook het bewust worden van de culturele verschillen. In Duitsland is er een andere manier van leidinggeven en is bijvoorbeeld de hiërarchie in een organisatie zeer belangrijk. Wat zijn de verschillen en hoe kunnen we die overbruggen? Taal en cultuur gaan hand in hand!

Barbara is trainer Duits bij Language Partners. Zij studeerde Internationaal Recht en na negen jaar de functie van ambtelijk secretaris te hebben bekleed bij een kleine NGO is ze taaltrainer geworden. Zij verzorgde trainingen Duits voor uiteenlopende sectoren en op dit moment traint zij veel managers van een grote energieleverancier. Barbara heeft echt een passie voor taal en kan door haar ervaring in het bedrijfsleven onze cursisten perfect van dienst zijn.

Akteos biedt trainingen Samenwerken en zakendoen met Duitsers aan >

Language Partners
Verbeter jouw internationale communicatie met onze zakelijke taaltrainingen in 52 talen: incompany, op locatie óf online.

My LPOnline