Inlog cursisten

Cambridge Engels: alles wat je moet weten over de examens Business English

Veel cursisten zakelijk Engels bereiden zich momenteel voor op hun Cambridge examens. Waar het allemaal om draait? In een notendop: Cambridge Assessment English is een organisatie die examens en kwalificaties Engels voor cursisten en docenten aanbiedt. Ze bestaan al sinds 1913 en elk jaar leggen meer dan 5 miljoen mensen een Cambridge Engels examen af. Cambridge Assessment English verstrekt bovendien wereldwijd erkende certificaten Engels voor business professionals.

Voor wie zijn de Cambridge Business English (BEC) examens?

De examens Cambridge Engels zijn geschikt voor iedereen die zijn communicatieskills op het gebied van zakelijk Engels wil verbeteren én vastleggen. De kwalificatie wordt erkend door een groot aantal werkgevers en kan een mooie toevoeging zijn aan je cv. Zeker als je een voet tussen de deur wilt krijgen bij een nieuwe werkgever.

De BEC examens zijn geschikt voor mensen die het Engels op minimaal CEFR-niveau B1 beheersen. Ze worden aangeboden op drie verschillende niveaus. Gebaseerd op je startniveau kun je kiezen voor het BEC Preliminary, BEC Vantage of het BEC Higher examen.

Wat houden de BEC examens in?

De Cambridge Engels examens zijn verdeeld in vier categorieën: lezen, schrijven, luisteren en spreken. Het examen toetst de Engelse talenkennis van de kandidaat, en niet zijn of haar kennis van het bedrijfsleven. Alhoewel een zakelijke achtergrond zeker meehelpt!

In het leesgedeelte wordt tekstbegrip, maar ook kennis van grammatica en woordenschat getoets. Het luisteronderdeel bestaat uit drie onderdelen met multiplechoicevragen en oefeningen als het afmaken van zinnen en matching.

Om de schrijfvaardigheid te toetsen worden kandidaten gevraagd om twee zakelijke teksten te schrijven. Een daarvan is een korte zakelijke tekst, zoals een e-mail. De tweede is langer en heeft de vorm van een rapport, voorstel of brief. In het spreekgedeelte moeten kandidaten hun mening geven in de vorm van een minipresentatie, gevolgd door een discussie met een mede-examenkandidaat.

Wat zijn de voordelen van het afleggen van een Cambridge Engels examen?

Cambridge Engels kwalificaties worden erkend door duizenden universiteiten, werkgevers en overheden over de hele wereld. Het certificaat bewijst dat je over de noodzakelijke taalvaardigheden Engels beschikt om succesvol te communiceren in je werkomgeving. De inhoud van het examen is dan ook gebaseerd op authentiek materiaal uit de praktijk. Het wereldwijd erkende certificaat kan je voorzien van de boost én het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om vooruit te komen in je carrière.

Geïnteresseerd? Volg een Cambridge Engels examentraining

Twijfel je of je klaar bent voor het afleggen van een Cambridge examen? Dan is het wellicht een goed idee om een Cambridge Engls examentraining te volgen. In een voorbereidende cursus maak je kennis met de structuur van het examen. Zo leer je waardevolle vaardigheden en technieken die je helpen bij het afleggen ervan. Bovendien geeft een training je de mogelijkheid om je Engelse spreek- en schrijfvaardigheid te verbeteren. Zo kun je zonder aarzeling aan het examen beginnen.

Tijdens deze intensieve cursus maak je samen met de trainer een aantal Cambridge proefexamens, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten. Met de adviezen en feedback van de trainer op zak heb je ongetwijfeld nog meer kans van slagen bij het behalen van een Cambridge Engels Kwalificatie.

Waar wacht je nog op? Get the ball rolling!

cursus Cambridge Engels

Alma Bonger
Alma is an English language trainer and writer from Canada. She is passionate about education, exploring new cultures, and creative collaboration.

My LPOnline