Inlog cursisten

Een workshop of toch een training?

‘Kunnen jullie ook een workshop verzorgen?’ Een vraag die wij steeds vaker krijgen. Het antwoord? Ja. Language Partners is gespecialiseerd in maatwerktrainingen, wat betekent dat we elke training – in welke vorm dan ook – aanpassen op uw wensen en leerdoelen. Een workshop van een of enkele dagdelen behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

Maar wanneer kiest u voor een workshop? En wanneer is het toch verstandig om met een training te starten?

Een workshop

Aan de slag met een specifiek onderwerp

Een workshop is bovenal kort, intensief en praktijkgericht. In 1 tot 3 sessies van een paar uur gaan we aan de slag met een specifiek onderwerp. Ideaal voor als u in een kort tijdsbestek aandacht wilt besteden aan een bepaalde vaardigheid. Hierbij kunt u denken aan onderwerpen als Helder zakelijk schrijven of Presenteren in het Engels. Maar het kan alle kanten op: zo verzorgden wij laatst een workshop over Engelse spreekwoorden in een zakelijke context.

Een workshop is altijd interactief: door middel van verschillende activiteiten wordt het onderwerp toegelicht en actief behandeld. Niet te verwarren met een lezing dus. Net als in een training gaan de deelnemers ook tijdens een workshop zelf met de stof aan de slag.

Een training

Grotere omvang, hoger rendement

Het verschil tussen een workshop en training: een training is omvangrijker en diepgaander. De duur van een training kan variëren. De taaltrainingen bij Language Partners omvatten gemiddeld zo’n 20 tot 34 uur. Opgedeeld in lessen van gemiddeld 2 uur verspreid over meerdere weken óf als intensieve trainingsweek.

Een training vraagt meer tijdsinvestering, maar levert ook meer rendement op. Binnen een training komen dan ook niet één, maar meerdere vaardigheden aan bod. Of het nou gaat om een individuele of een groepstraining, samen met de trainer werkt u aan het ontwikkelen van die vaardigheden en het verhogen van uw taalniveau. Zo kunt u in de training werken aan het verbeteren van uw spreekvaardigheid in het algemeen en aandacht besteden aan de verschillende vaardigheden die hiervoor in uw functie nodig zijn.

Wanneer kiest u wat?

Tijdens een workshop besteedt u aandacht aan een specifieke vaardigheid. U krijgt handvatten om de nieuwe informatie uit de workshop in de praktijk toe te passen. Waar moet u op letten bij het schrijven van een zakelijk rapport? Welke zinnen kunt u gebruiken voor het afsluiten van een Engelse e-mail?

Voor het inslijten en eigen maken van een nieuwe vaardigheid moet u na een workshop zelf nog aan de slag. Bovendien verhoogt u met een workshop van een aantal uur niet uw taalniveau (van b1+ naar b2 bijvoorbeeld).

Wilt u uw taalvaardigheid echt verbeteren en beter communiceren in een vreemde taal? Niet alleen weten welke zinnen u kunt gebruiken om een zakelijke, Engelse e-mail af te sluiten, maar de hele e-mail in correcte, duidelijke taal formuleren? Kies dan voor een training.

Kortom

Een workshop zorgt voor handvatten. Met een training maakt u vaardigheden eigen en kunt u uw taalniveau verhogen. Wat u ook zoekt: wij helpen u graag met het samenstellen ervan!

Language Partners
Verbeter jouw internationale communicatie met onze zakelijke taaltrainingen in 52 talen: incompany, op locatie óf online.

My LPOnline