Inlog cursisten

Ervaring taaltraining Engels – Teun Plugge, Ministerie van Financiën

Teun Plugge begint binnenkort aan zijn vierde taaltraining Zakelijk Engels bij Language Partners met trainster Shara Brennan. Teun werkt bij het Ministerie van Financiën. Wij vroegen Teun naar zijn ervaringen.

1. Hi Teun, wat leuk dat je een aantal Engelse taaltrainingen bij ons hebt gevolgd! Hoe zou je je ervaring omschrijven?

Ik heb de één op één taaltrainingen met Shara als zeer effectief ervaren. Het niveau van mijn Engels was op het moment van de start van de taaltrainingen erg laag. Ik mag wel zeggen dat ik nu op een aardig niveau zit. Het blijft voor mij, gezien ook mijn leeftijd, van belang om te werken aan het op peil houden (en uiteraard verbetering) van dit niveau. Om dat te realiseren start ik binnenkort, gestimuleerd ook door mijn werkgever, met een vervolgtraining.
Language Partners is een instituut dat deze vorm van “personal training” op een goede manier faciliteert. En niet te vergeten is “mijn” trainer Shara erg ervaren en breed georiënteerd. Ze onderkend snel de specifieke taalproblemen bij de cursist, spreekt makkelijk een woordje mee op allerlei (vak)gebied en de lessen met haar verlopen altijd serieus maar zeker ook met een lach.

2. Wat zijn de belangrijkste dingen die je tijdens de training hebt geleerd?

Ik startte op een zeer laag niveau wat de Engelse taal betreft. Op dit moment kan ik goed uit de voeten, zowel wat betreft de schriftelijke als de mondelinge communicatie. De trainingen (en de van LP ontvangen lesboeken) waren ook steeds meer gericht op mijn vakgebied. Dat was zeer effectief voor mij.

3. Hoe denk je dat dit zal bijdragen aan je rol en werk bij het Ministerie van Financiën?

Ik werk op dit moment bij een onderdeel van het Ministerie waarbij veel schriftelijke correspondentie en mondelinge communicatie in de Engelse taal plaatsvindt. Bedrijfsbezoeken in het buitenland maken ook onderdeel uit van mijn werk. De voertaal is dan voornamelijk Engels. De taaltrainingen zijn daarom voor mij van groot belang. Ook het op peil houden van het nu bereikte niveau. Vandaar mijn vervolgtraining.
Bedankt Teun!
—————————————————————-

Ben je ook op zoek naar een taaltraining Engels?

Bekijk al onze taaltrainingen Engels. Wil je de opties met ons bespreken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder!


My LPOnline