Inlog cursisten

Groei Engelse taal zorgt voor taalkloof

De Engelse taal ontwikkelt zich sneller dan ooit door sociale media en instant messaging. Vooral de jeugd maakt veelvoudig gebruik van nieuwe termen zoals ‘fleek’ en ‘bae’. Dit zorgt voor een taalkloof tussen jong en oud, want veel ouders blijken de nieuwe woorden gebruikt door hun kroost niet te kennen.

Uit een onderzoek van University College London blijkt dat ouders verbaasd zijn over het taalgebruik van hun kinderen. 86 procent van de 2.000 deelnemers aan het onderzoek gaf dan ook aan het gevoel te hebben dat hun kinderen een totaal vreemde taal spreken op sociale media als Twitter en Facebook. De moderne term ‘bae’ was bijvoorbeeld maar bij 10 procent bekend (een korte versie voor ‘babe’, schatje).

‘Fleek’ (er goed uitzien) riep bij de ouders de meeste vraagtekens op. Gevolgd door ‘fomo’ (de angst om iets te missen). Ook populaire gebruikte acroniemen (afkortingen die uitgesproken worden als een woord) op sociale media zijn niet bekend bij de oudere generatie, zoals ICYMI (‘in case you missed it’, voor het geval je het gemist hebt) en NSFW (‘not safe for work’, niet geschikt voor op het werk).

Uw eigen kennis van de Engelse taal verbeteren? Kijk dan eens bij ons aanbod voor Engelse taaltrainingen.

Lees meer:
ICYMI, English language is changing faster than ever, says experts 

Language Partners
Verbeter jouw internationale communicatie met onze zakelijke taaltrainingen in 52 talen: incompany, op locatie óf online.

My LPOnline