Inlog cursisten

Language Partners en EY

Fris en energiek je taalkennis bijspijkeren

Op een zonnige maandagochtend in juli stappen wij het mooie Postillion Hotel in Bunnik binnen. Hier vindt het Firm Wide Learning Event van EY plaats. Vandaag zijn er zo’n 18 verschillende trainingen op deze locatie. Ook Language Partners is van de partij: wij verzorgen op dit event tweedaagse trainingen Business English en Dutch for non-Dutch.

Tijdens de Firm Wide Learning Events in juli en augustus kunnen medewerkers van EY trainingen volgen over allerlei onderwerpen, van taaltrainingen tot workshops op het gebied van vitaliteit. Vitaliteit is een belangrijk thema tijdens de events. Lunch en snacks zijn gezond en elke training bevat korte vitaliteitsoefeningen, om de nieuwe kennis met frisse energie te kunnen verwerken.

Terwijl de eerste trainingen in volle gang zijn, spreken wij met Mirjam de Willigen-Verkamman en Barbara Gardeniers, beiden Learning & Development Consultant bij EY.

Jullie organiseren sinds 2015 deze Firm Wide Learning Events. Waarom is ervoor gekozen om de trainingen op deze manier aan te bieden?

Mirjam: “De zomer is voor veel mensen een minder drukke periode. Daardoor is er meer tijd en ruimte voor leren en ontwikkelen. We hebben er daarom in 2015 voor gekozen om een groot deel van de trainingen te concentreren in de zomermaanden met de Firm Wide Learning Events.”

Barbara: “En daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Jaarlijks nemen er zo’n 1600 EY-medewerkers deel aan de events. ”

Mirjam: “Daarbij is het meteen een mooie mogelijkheid om te netwerken. Op dit event zitten medewerkers van verschillende disciplines bij elkaar in een training. Dat is iets wat door het jaar heen niet vaak voorkomt.”

Training bij EY

Hoe is het aanbod van taaltrainingen op deze events tot stand gekomen?

Barbara: “Oorspronkelijk boden we de Van Dale Trainingen Zakelijk Engels aan. De afgelopen paar jaar hebben we dat programma in nauwe samenwerking met Language Partners verder doorontwikkeld en toegespitst op de EY-doelgroep. Soms worden er zelfs tussen het juli- en augustusevent aanpassingen gedaan op basis van de evaluaties. Dat is snel schakelen dus. Daarnaast werken we inmiddels met een aantal vaste trainers, die EY goed kennen.”

Aanvankelijk bestond het taalaanbod op de events alleen uit workshops Engels. Sinds vorig jaar zijn ook workshops Dutch for non-Dutch toegevoegd aan het programma. Waarom is hiervoor gekozen?

Mirjam: “Hier was veel vraag naar vanuit verschillende disciplines binnen EY. Communicatie op de werkvloer gaat al snel over op Engels. Daardoor is het lastig voor anderstaligen om Nederlands onder de knie te krijgen. Toch is het van belang voor internationale medewerkers om ook Nederlands te spreken. Gewoon om simpelweg mee te kunnen praten met collega’s.”

Business English bij EY

Kunnen EY-medewerkers de rest van het jaar ook nog taaltrainingen volgen?

Mirjam: “Door het jaar heen, dus naast de Firm Wide Learning Events, organiseren we nog 1 of 2 trainingen Business English en 1 of 2 trainingen Legal English. Daarnaast kunnen medewerkers het hele jaar door een aanvraag doen voor een taaltraining. Taaltrainingen zijn dan nog meer op maat gemaakt, toegespitst op een specifieke behoefte van een medewerker of discipline. De workshops op de events behandelen meer algemene thema’s.”

Barbara: “Juist de combinatie is mooi. Vanuit de medewerkers is er behoefte aan trainingen in de zomer, omdat ze dan beter de mogelijkheid hebben om trainingen te volgen. Maar ook tussendoor houd je altijd die ontwikkelbehoefte. En dan zijn de trainingen op aanvraag.”

EY is wereldwijd toonaangevend op het gebied van assurance, tax, transactions en advisory. De Firm Wide Learning Events van EY vinden elk jaar plaats tijdens de zomermaanden.

Language Partners
Verbeter jouw internationale communicatie met onze zakelijke taaltrainingen in 52 talen: incompany, op locatie óf online.

My LPOnline