Inlog cursisten

Trainingen Engels bij BP

De cursisten bij BP zijn vrijwel allemaal echte Bèta’s. Keien in techniek, maar het leren van een nieuwe taal is vaak een uitdaging. De Nederlandse grammatica is soms al moeilijk, laat staan de Engelse. Toch heeft trainer Ashley Logan daar een leuke oplossing voor gevonden. Ze benadert taal dan ook vanuit een Bèta-perspectief: grammatica kan je zien als een wiskundige formule. En zo wordt het voor de cursisten weer herkenbaar en behapbaar.

Van onderhoudstechniekers tot hoogopgeleide engineers, Ashley traint ze allemaal. Ze willen vooral vlotter en met meer zelfvertrouwen leren spreken. In hun werk moeten ze veel Engels spreken. Sowieso omdat de voertaal binnen BP Engels is, maar vooral ook omdat de cursisten in internationale teams samenwerken met Spaanse en Duitse contractors. Tijdens de sessies wordt dan ook veel gepraat om zo verschillende gesprekssituaties te kunnen oefenen, waardoor ze vlotter en zelfverzekerder leren spreken.

Veiligheid is bij BP het allerbelangrijkste. Zo wordt onder andere alles dubbel gecheckt en er zijn regelmatig controles van de DCMR (milieudienst Rijnmond). De cursisten vinden dat een geruststellende gedachte. Tijdens de training komt dit onderwerp dan ook zeker aan bod. Als gespreksonderwerp, maar ook in het leren van alledaagse vaktermen als Control of Work (werkvergunningen) en Persoonlijke Beschermingsmiddelen zoals een H2S monitor.

Ook aan het schrijven van e-mails wordt gewerkt. Het verschil tussen formeel en informeel taalgebruik is een dankbaar onderwerp. Woorden als can’t en don’t kunnen wel in een informele e-mail, maar niet in een zakelijke.

Misschien vindt het informele karakter van de e-mails wel zijn oorsprong in de informele bedrijfscultuur van BP. Voor trainer Ashley voelde haar komst bij BP namelijk bijna als thuiskomen. Zonder uitzondering is iedereen heel vriendelijk, aanspreekbaar en nieuwsgierig.

Ashley Logan

Ashley geeft al 16 jaar trainingen zakelijk Engels. De van oorsprong Amerikaanse heeft ervaring in uiteenlopende branches: van real estate, banking en HR tot het trainen van technici en expat families. Daarnaast doet zij ook vertalingen (Nederlands-Engels).

Language Partners
Verbeter jouw internationale communicatie met onze zakelijke taaltrainingen in 52 talen: incompany, op locatie óf online.

My LPOnline