Inlog cursisten

Cultuurtraining is essentieel

Mensen met een andere (culturele) achtergrond hebben een ander referentiekader. Ze tonen hun emoties wellicht op een andere manier en gedragen zich anders dan je gewend bent. Kennis van de zakelijke etiquette, de religie, de politiek en dagelijkse omgangsvormen van jouw zakelijke partners en collega’s is handig. Belangrijker nog is het toepassen van deze kennis; Het aanleren van vaardigheden en gedrag om elkaar beter te lezen en te begrijpen. Hoe meer training je op dit vlak volgt, hoe effectiever en succesvoller jouw internationale communicatie wordt.

Akteos biedt intercultureel gereedschap

Akteos ondersteunt bedrijven door het trainen en ontwikkelen van de interculturele vaardigheden en competenties van managers en medewerkers. De trainingen van Akteos bieden jou de kennis en tools waarmee je jouw concurrentievermogen op de wereldmarkt een boost geeft.

Naast bovenstaande trainingen heeft Akteos een groot aanbod aan maatwerktrainingen op het gebied van interculturele communicatie en intercultureel management. Door taal- en cultuurtraining te combineren helpen wij zowel individuen als teams om elkaar, collega’s of zakenpartners beter te begrijpen en effectiever samen te werken.

interculturele communicatie akteos

Een greep uit het aanbod:

  • Expats & Landentrainingen

De expattrainingen van Akteos bereiden jou (en jouw gezin) voor op een succesvolle uitzending. Om te kunnen integreren is het belangrijk cultuurverschillen te identificeren, te leren overbruggen en kennis van het land en de zakelijke cultuur te hebben. Ook de noodzakelijke praktische informatie komt aan bod. Akteos biedt voor elk land een specifieke training verzorgd door een consultant met kennis en werkervaring in het desbetreffende land.

De landen-/cultuurtrainingen van Akteos zijn gericht op een specifiek land, bijvoorbeeld samenwerken en zakendoen in Japan, Amerika, Duitsland, Kenia, Brazilië e.d. Wij zorgen voor een trainer met kennis en ervaring van het land naar wens. Het begrijpen van de bedrijfscultuur, kernwaarden, de werkmethoden en sociale omgangsvormen staan in deze training centraal.

  • Cross-cultural communicatie & Developmenttrainingen

De trainingen over interculturele communicatie bereiden je voor op de moeilijkheden en valkuilen die inherent zijn aan cross-culturele interactie. Bijvoorbeeld bij internationaal samengestelde projectteams of virtuele teams. Aan de hand van een theoretische basis wordt jouw ‘culturele bewustwording’ getriggerd. Daarna krijg je handvaten en leer je vaardigheden om jouw gedrag en communicatie per situatie aan te passen, met respect voor elkaars normen en waarden, zodat je jouw zakenpartner beter leert lezen en begrijpen. Vaardigheden als salesgesprekken, vergader- en onderhandelingstechnieken in een internationale setting kun je apart trainen.

  • Leiderschap- en Managementtraining

Met deze trainingen voor managers vergroot je de effectiviteit van jouw leiderschap in een internationale omgeving of van een internationaal of virtueel team. Je wordt in staat gesteld de competenties en talenten van jouw team optimaal in te zetten. De training heeft dezelfde opzet als bovenbeschreven training, met focus op de ontwikkeling van jouw leiderschapsvaardigheden.

  • Consultancy & Coaching

Onze consultants helpen je graag (1 op 1) verder bij het beoordelen, bedenken en toepassen van de juiste koers tijdens bijvoorbeeld fusies en internationale samenwerkingsverbanden. Het doel is om optimaal rendement te halen uit interculturele verschillen en diversiteit binnen jouw organisatie of in de communicatie met jouw zakenpartners en externe stakeholders.

NOMAD’ profiler – Dé online tool die inzicht geeft!

Een belangrijk onderdeel van de trainingen van Akteos is de Nomad’ Profiler. Dit is een online tool, ontwikkeld door de experts van Akteos, die direct inzicht geeft in jouw eigen culturele profiel. Het kost slechts 15 minuten om 30 vragen te beantwoorden. Zo ontdek je snel jouw communicatie- en werkstijl en (cultureel bepaalde) voorkeuren. Dit profiel kun je daarna vergelijken met andere culturen (een gemiddeld profiel in een ander land). Aan de hand van deze online tool krijg je tijdens de training handvaten hoe je de verschillen kunt herkennen en overbruggen om effectiever samen te werken en succesvol zaken te doen in het buitenland.

Het Nomad’ Network geeft daarbij ook betrouwbare informatie per land; De Country Packs bieden informatie over de etiquette, de culturele regels en het zakenleven van meer dan 75 landen. Alle do’s en don’ts op een rij om effectief samen te werken met andere culturen.

Over Akteos

Akteos heeft een zeer uitgebreid internationaal netwerk met ervaren consultants en werkt in meer dan 70 landen wereldwijd. Alle trainingen maakt Akteos op maat. Kijk voor meer informatie op de website: www.akteos.nl

Wil je meer informatie?
We helpen je graag!

088 - 02 88 000

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Language Partners