My LPOnline

Cultuurtraining

De sleutel tot internationaal zakelijk succes

Verhuist u voor werk naar het buitenland? Werkt u in een internationaal opererend bedrijf of geeft u leiding aan een multicultureel team? Voor wonen en/of succesvol zakendoen in het buitenland wilt u de taal leren. Maar is taal alleen voldoende? Hoe gaat u om met de culturele verschillen waar u tegenaan kunt lopen?

U merkt bijvoorbeeld dat de samenwerking met een (virtueel) team in het buitenland stroef loopt, planningen niet worden gehaald, berichten en afspraken anders worden geïnterpreteerd met als gevolg: irritatie en frustratie. Allemaal niet bevorderlijk voor de effectiviteit en zakelijk succes.

Cultuurtraining is essentieel

Mensen met een andere (culturele) achtergrond hebben een ander referentiekader. Ze tonen hun emoties wellicht op een andere manier en gedragen zich anders dan u gewend bent. Kennis van de zakelijke etiquette, de religie, de politiek en dagelijkse omgangsvormen van uw zakelijke partners en collega’s is handig. Belangrijker nog is het toepassen van deze kennis; Het aanleren van vaardigheden en gedrag om elkaar beter te lezen en te begrijpen. Hoe meer training u op dit vlak volgt, hoe effectiever en succesvoller uw internationale communicatie wordt.

Akteos biedt intercultureel gereedschap

Language Partners werkt samen met Akteos, leidend op het gebied van cultuurtraining. Akteos ondersteunt bedrijven door het trainen en ontwikkelen van de interculturele vaardigheden en competenties van managers en medewerkers. De trainingen van Akteos bieden u de kennis en tools waarmee u uw concurrentievermogen op de wereldmarkt een boost geeft.

Cultuurtraining Akteos

Een greep uit het aanbod:

  • Expats & Landentrainingen

De expattrainingen van Akteos bereiden u (en uw gezin) voor op een succesvolle uitzending. Om te kunnen integreren is het belangrijk cultuurverschillen te identificeren, te leren overbruggen en kennis van het land en de zakelijke cultuur te hebben. Ook de noodzakelijke praktische informatie komt aan bod. Akteos biedt voor elk land een specifieke training verzorgd door een consultant met kennis en werkervaring in het desbetreffende land.

De landen-/cultuurtrainingen van Akteos zijn gericht op een specifiek land, bijvoorbeeld samenwerken en zakendoen in Japan, Amerika, Duitsland, Kenia, Brazilië e.d. Wij zorgen voor een trainer met kennis en ervaring van het land naar wens. Het begrijpen van de bedrijfscultuur, kernwaarden, de werkmethoden en sociale omgangsvormen staan in deze training centraal.

  • Cross-cultural communicatie & Developmenttrainingen

De trainingen over interculturele communicatie bereiden u voor op de moeilijkheden en valkuilen die inherent zijn aan cross-culturele interactie. Bijvoorbeeld bij internationaal samengestelde projectteams of virtuele teams. Aan de hand van een theoretische basis wordt uw ‘culturele bewustwording’ getriggerd. Daarna krijgt u handvaten en leert u vaardigheden om uw gedrag en communicatie per situatie aan te passen, met respect voor elkaars normen en waarden, zodat u uw zakenpartner beter leert lezen en begrijpen. Vaardigheden als salesgesprekken, vergader- en onderhandelingstechnieken in een internationale setting kunt u apart trainen.

  • Leiderschap- en Managementtraining

Met deze trainingen voor managers vergroot u de effectiviteit van uw leiderschap in een internationale omgeving of van een internationaal of virtueel team. U wordt in staat gesteld de competenties en talenten van uw team optimaal in te zetten. De training heeft dezelfde opzet als bovenbeschreven training, met focus op de ontwikkeling van uw leiderschapsvaardigheden.

  • Consultancy & Coaching

Onze consultants helpen u graag (1 op 1) verder bij het beoordelen, bedenken en toepassen van de juiste koers tijdens bv. fusies en internationale samenwerkingsverbanden. Doel is dat u optimaal rendement haalt uit interculturele verschillen en diversiteit binnen uw organisatie of in de communicatie met uw zakenpartners en externe stakeholders.

NOMAD’ profiler – Dé online tool die inzicht geeft!

Een belangrijk onderdeel van al onze trainingen is de Nomad’ Profiler. Dit is een online tool, ontwikkeld door de experts van Akteos, die direct inzicht geeft in uw eigen culturele profiel. Het kost slechts 15 minuten om 30 vragen te beantwoorden. Zo ontdekt u snel uw communicatie- en werkstijl en (cultureel bepaalde) voorkeuren. Dit profiel kunt u daarna vergelijken met andere culturen (een gemiddeld profiel in een ander land). Aan de hand van deze online tool krijgt u tijdens de training handvaten hoe u de verschillen kunt herkennen en overbruggen om effectiever samen te werken en succesvol zaken te doen in het buitenland.

Het Nomad’ Network geeft daarbij ook betrouwbare informatie per land; De Country Packs bieden informatie over de etiquette, de culturele regels en het zakenleven van meer dan 75 landen. Alle do’s en don’ts op een rij om effectief samen te werken met andere culturen.

Over Akteos

Akteos heeft een zeer uitgebreid internationaal netwerk met ervaren consultants en werkt in meer dan 70 landen wereldwijd. Alle trainingen maakt Akteos op maat. Kijk voor meer informatie op de website: www.akteos.nl

Wilt u meer informatie?
We helpen u graag!

088 - 02 88 000

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Language Partners