Inlog cursisten

Een social learning training in de praktijk

Volg je een training Engels of Nederlands als tweede taal en wil je (deels) online leren samen met anderen? Dan kun je kiezen voor een Social Learning training. 

Een social learning training bestaat uit drie onderdelen:

  1. E-learning
  2. Lessen met een trainer
  3. Social learning: leren van mede-cursisten en een mentor

1. E-learning

Na een introductiesessie ga je zelfstandig aan de slag met e-learning. Op het platform bekijk je content, zoals video’s of podcasts en maak je oefeningen. De juiste antwoorden met uitleg kun je direct inzien. Daarnaast heb je ook een persoonlijke mentor die gedurende de cursus jouw online voortgang volgt en waar nodig kan bijspringen.

Dit gedeelte van de training is volledig self-paced: alle informatie is direct beschikbaar en jij bepaalt zelf hoe snel je de verschillende modules doorloopt.

2. Lessen met een trainer

De e-learning wordt gecombineerd met sessies met een trainer. Tijdens deze sessies oefen je vaardigheden, bespreek je waar je tegenaan loopt in de e-learning en kun je dieper op onderwerpen ingaan.

Volg je een individuele training? Dan plan je de trainingssessies in overleg met de trainer zelf in wanneer het jullie beiden uitkomt. Dit kan online in de virtual classroom, op één van onze locaties of incompany.

Bij groepstrainingen verzorgen wij de planning in overleg met de opdrachtgever.

3. Social learning

3a. Leren in de praktijk en van elkaar

Het derde onderdeel van de training is social learning. Dat houdt in dat je leert in interactie met anderen; in jouw eigen werkomgeving, maar ook van medecursisten en een mentor. Dit is een belangrijk onderdeel van de training, want ‘leren in de praktijk’ en ‘leren met anderen’ vormen samen 90% van onze leerervaring.

Social learning doe je deels in je eigen werkomgeving. Dat stimuleren we door concrete praktijkopdrachten mee te geven. Door te communiceren op de werkvloer breng je nieuwe vaardigheden in de praktijk. Bovendien komt er zo direct een reactie op van je gesprekspartner.

Op het platform deel je jouw praktijkervaringen vervolgens in de vorm van concrete opdrachten. Je mentor en medecursisten geven feedback en jij geeft feedback op cases van anderen. Door het ontvangen en geven van gerichte feedback, maak je lesstof bewezen sneller eigen. Zo stimuleert ons platform cursisten om van én met elkaar te leren.

3b. Leren van een mentor

Elke cursist heeft een mentor met specifieke vakexpertise in zijn of haar branche. Terwijl de trainer zich richt op de resultaten in de online cursus en voor verdieping en reflectie zorgt tijdens de lessen, zorgt een mentor voor ondersteuning op het praktijkgerichte deel van de training. De mentor houdt op het platform je voortgang in de gaten, geeft feedback op praktijkopdrachten en beantwoordt vragen. Daarnaast kun je met deze mentor mentorsessies inplannen, bijvoorbeeld om werkdocumenten of praktijkcases te bespreken.

Mentoruren zijn op verschillende manieren in te zetten: in de vorm van mentorsessies of via digitale ondersteuning. Bij groepstrainingen is het aantal mentoruren afhankelijk van het aantal deelnemers.

Zelfstandig verder: ‘post-course’

Heb je alle lessen met de trainer gehad en zijn ook de mentoruren volgemaakt? Dan maak je de afsluitende module en ontvang je een overzicht van je resultaten tot op dit punt.

Maar de training is hier nog niet afgelopen. Op ons platform staan er nog verschillende oefeningen voor je klaar en blijf je zelfstandig en met medecursisten verder leren. Afhankelijk van jouw eigen tempo en inzet, zal je hier nog zo’n 3 maanden een paar uur per week mee bezig zijn. Door op deze manier actief aan je vaardigheden te blijven werken, haal je het maximale uit de taalcursus.

In deze ‘post-course’-periode worden er regelmatig online conversatiesessies georganiseerd waaraan je vrijblijvend kunt deelnemen. Zo kun je samen met andere cursisten je spreekvaardigheid actief blijven oefenen.

Heb je in deze periode behoefte aan extra uren met de trainer of mentorsessies? Dan kun je die altijd los bijboeken. Zodra je alle activiteiten op het platform hebt afgerond maak je een eindtest en ontvang je het certificaat. Je kunt inloggen op het platform tot 6 maanden na de start van de training. Dit kun je verlengen als je daar behoefte aan hebt.

Meer weten over onze trainingen? Ervaar het zelf en vraag een gratis demo aan.

Op dit moment kun je de volgende Social Learning trainingen volgen:

Wil je meer informatie?
We helpen je graag!

088 - 02 88 000

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Language Partners