Inlog cursisten

Onze visie op leren

Als trainingsinstituut stellen wij onszelf voortdurend de vraag: hoe breng je (taal)vaardigheden het meest efficiënt over aan een cursist? Onderzoeken tonen aan dat leren door interactie met medecursisten én toepassing in de praktijk het meest effectief zijn. Dat is dan ook de basis van onze leervisie.

70:20:10

Onze leervisie is gebaseerd op het idee dat leren een actief en sociaal proces is; sociaal constructivistisch leren wordt dat genoemd. Je leert, kortom, het meest door sociale interactie. Nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk toepassen is daarbij essentieel.

Samen vormen ‘leren met anderen’ en ‘leren in de praktijk’ het belangrijkste deel van onze leerervaring. Charles Jennings introduceerde dit in zijn 70:20:10 model:

  • 70% leren we door te doen tijdens ons werk;
  • 20% leren we door sociale interactie, zoals gesprekken met anderen of coaching;
  • 10% leren we door formele training.

Toch blijft die eerste 90% in veel trainingen onderbelicht. Vaak is er vooral aandacht voor ‘formeel leren’ in een leslokaal en het opdoen van kennis uit een boek of met e-learning. Bij Language Partners brengen we daar verandering in. Leren in de praktijk en via sociale interactie neemt binnen onze trainingen een belangrijke plaats in.

Social Learning

Om sociale interactie tijdens het leerproces te stimuleren en te begeleiden, hebben wij een leerplatform ontworpen waarin Social Learning centraal staat.

In onze Social Learning trainingen leer je veel in interactie met jouw medecursisten. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen en geven van feedback en het delen van praktijkervaringen. Dat laatste vormt een belangrijk onderdeel van de training: met praktijkopdrachten stimuleren we je om vaardigheden direct toe te passen op de werkvloer.

Door kennis op te bouwen in interactie met anderen én deze direct in de praktijk te gebruiken, blijft het aantoonbaar beter hangen. Deze manier van online leren met een groot sociaal component is uniek in de trainingswereld.

De cursist staat centraal

Bij traditionele trainingen bepaalt de trainer grotendeels hoe de training eruitziet. Bij ons staat de cursist centraal. Jij bepaalt het tempo van de training en kiest zelf waar je de meeste tijd aan besteed. Iedereen heeft immers andere behoeftes en leert op een andere manier. Voor een optimaal resultaat combineren wij daarom verschillende leervormen: e-learning, lessen met een trainer en sociaal leren.

Hoe dit precies zit? Bekijk de animatie:

Lees hier meer over de theorie achter deze manier van leren.

Wil je meer informatie?
We helpen je graag!

088 - 02 88 000

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Language Partners