Inlog cursisten

STAP-budget: € 1.000 subsidie voor jouw taalcursus

Jouw taalkennis verbeteren? Beter samenwerken met andere culturen? Dat kan nu met jouw STAP-budget: een subsidie voor leren en ontwikkelen van de overheid.

Vanaf 1 maart 2022 kan vrijwel iedereen STAP-budget aanvragen bij het UWV. Dit budget van maximaal € 1.000 gebruik je voor een cursus of opleiding waarmee je jouw positie op de arbeidsmarkt versterkt. Ook bij Language Partners kun je het STAP-budget inzetten voor een taalcursus of cultuurtraining.

Meer informatie over het STAP-budget lees je in deze flyer.

Taalcursussen

Wil je een taalcursus volgen die volledig betaald wordt met het STAP-budget? Wij bieden onze taalcursussen voor STAP aan vanaf A2 niveau. Je kunt kiezen uit de onderstaande cursussen:

Cultuurtrainingen

Ook voor de volgende trainingen interculturele communicatie zijn te volgen met het STAP-budget:

Voor wie is het STAP-budget?

Vrijwel iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt kan gebruikmaken van dit budget. Of je nu in loondienst bent, ondernemer bent of momenteel geen werk hebt.

De voorwaarden:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Je bent inwoner van de EU of partner van een EU-burger.
  • Je ontvangt geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder STAP-budget gekregen.

Weten of jij in aanmerking komt? Doe hier de check van het UWV.

Hoe werkt het?

stap-budget aanvraagproces

  • Nadat je het aanmeldformulier voor een cursus volledig hebt ingevuld, ontvang je van ons een aanmeldingsbewijs (PDF).
  • De aanvraag van het STAP-budget verloopt via UWV. Via de STAP-applicatie van het UWV meld je je met jouw DigiD aan voor het budget. Hier kun je het aanmeldingsbewijs (PDF) dat je van ons ontvangen hebt uploaden.
  • Het UWV bekijkt de aanvraag. Als deze akkoord is, ontvangt Language Partners hiervan een bevestiging en word je inschrijving definitief. Wij nemen contact met je op en je kunt van start!
  • Het STAP-budget wordt rechtstreeks aan Language Partners uitgekeerd. Zijn de kosten van jouw training hoger dan € 1.000? Dan ontvang je een factuur voor het resterende bedrag.

Wanneer kun je het STAP-budget aanvragen?

Aanvragen van het budget kan binnen de door het UWV opgestelde aanvraagtermijnen, deze is elke twee maanden. Meld je alvast aan bij ons voor het volgende tijdvak:

Veelgestelde vragen

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie vanuit de overheid. Deze subsidie van maximaal € 1000 kun je inzetten voor een opleiding of cursus waarmee je jezelf verder ontwikkelt en jouw positie op de arbeidsmarkt versterkt. STAP staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie en vervangt de fiscale scholingsaftrek. De komende jaren is er een budget van € 218 miljoen beschikbaar voor circa 300.00 mensen.

Wanneer kan ik de subsidie aanvragen?

Er zijn vijf termijnen voor registratie. Elke registratieperiode is er een bepaald deel van het totale STAP-budget beschikbaar (van het totaal van €218 miljoen). De periode staat steeds twee maanden open, maar kan eerder worden gesloten als het totale budget voor die periode is toegewezen en dus vergeven is. Op de startdatum van elke periode gaan de inschrijvingen om 10 uur open. Deze periodes zijn:

1 maart - 30 april
1 mei to 30 juni
1 juli to 31 augustus
1 september to 31 oktober
1 november to 31 december

Wat gebeurt er als ik de cursus toch niet kan volgen?

Er is een aanwezigheid van 80% nodig om de STAP-subsidie te ontvangen. Mocht dit niet gaan lukken, meld je dan bij ons af voor de training. Voor annulering gelden onze algemene voorwaarden. Neem in dit geval ook zo snel mogelijk contact op met het UWV, zodat zij de subsidie kunnen annuleren.

Wat als ik wil starten op een andere datum dan aangegeven bij de open trainingen?

Bij voldoende aanmeldingen zullen wij extra startdata toevoegen. Je kunt daarom op het aanmeldformulier de startdatum van jouw voorkeur opgeven. Lukt het niet om deel te nemen aan de open training? Dan kun je ervoor kiezen om een individuele crash course te volgen. Deze plannen we in overleg met jou op een moment dat jou uitkomt.

Wanneer kan ik starten met een crash course?

Onze crash courses zijn individuele trainingen. Deze plannen we dus in op een moment dat jou uitkomt. Zodra de subsidie door het UWV is goedgekeurd, nemen we contact met jou op om de planning af te stemmen. Je kunt starten tot maximaal drie maanden na sluiting van het aanvraagtijdvak.

Hoe verloopt de facturatie?

Wij factureren aan het UWV en ontvangen de STAP-subsidie rechtstreeks van hen. Jij hoeft dus geen kosten voor te schieten. De trainingen die wij voor het STAP-budget aanbieden, kunnen allemaal volledig met de subsidie betaald worden.

Hoe zit het met btw voor STAP-trainingen?

Het STAP-budget is gericht op particulieren. Daarom kunnen wij voor STAP-aanmeldingen een prijs vrij van btw berekenen.

Wil je meer informatie?
We helpen je graag!

088 - 02 88 000

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Language Partners