Zakelijk Nederlands voor anderstaligen

Nederlands Schrijven

Bij het schrijven van uitnodigingen, schriftelijke afspraken of een klachtenbrief in het Nederlands, is een goede kennis van de Nederlandse taalregels en zakelijke gewoonten onmisbaar. De training Zakelijk Nederlands voor anderstaligen: schrijven leert u onder andere de regels van de Nederlandse spelling en grammatica. Ook wordt uw zakelijke woordenschat uitgebreid. Na afloop schrijft u met een zekerder gevoel zakelijke e-mails, brieven en andere schriftelijke communicatie.

Maatwerk

De taaltraining volgt u op uw eigen niveau, aan de hand van uw persoonlijke leerdoelen, werksituatie en op de door u gewenste locatie. Dit noemt Language Partners een maatwerktraining. Uw niveau wordt vastgesteld aan de hand van een intakegesprek in de doeltaal, een taaltest en eventueel aanvullende (schrijf)testen.

Tijdens de training krijgt u oefeningen om het geleerde in praktijk te brengen. Ook krijgt u werkopdrachten mee.

Vraag hier een offerte aan voor een maatwerktraject >>

Heeft u al enige kennis van het Nederlands en wilt u uw schriftelijke zakelijke communicatie verder professionaliseren? Dan kunt u ook in een groep met open inschrijving de taaltraining Zakelijk Nederlands voor anderstaligen: schrijven volgen (zie hieronder bij “groepscursus”).

Maatwerk en tarieven

Maatwerk en tarieven

De taaltraining Zakelijk Nederlands voor anderstaligen: schrijven is een maatwerktraining. Dit betekent dat we naar aanleiding van de resultaten van onze intakeprocedure een trainingsvoorstel op maat maken, rekening houdend met uw persoonlijke:

 1. startniveauProcedure visual RGB
 2. leerdoelen
 3. werksituatie
 4. leerstijl
 5. agenda

In dit voorstel geven we een advies over:

 1. de vorm van de training: klassikaal, alleen online of blended learning;
 2. intensiteit van de training: spoedcursus of 1 trainingssessie per week;
 3. het lesprogramma.

Wanneer kunt u beginnen met de training?

Zodra u akkoord bent met het voorstel zullen wij de training inplannen. In overleg met u bepalen we de lesdata, –tijden en -locatie. Normaal gesproken kunt u 2 weken na uw akkoord op ons trainingsvoorstel starten met de training. Uiteraard denken wij graag met u mee als u eerder wilt beginnen.

Tarieven

De prijs van uw maatwerktraining is dus afhankelijk van het aantal trainingsuren, de intensiteit en de vorm van uw training.

Groepscursus


Van Dale Taaltrainingen – uw zakelijke taalgebruik onder controle.De taaltraining Zakelijk Nederlands voor anderstaligen: schrijven is ook te volgen als groepscursus met open inschrijving bij Van Dale taaltrainingen.

Voordelen Van Dale Taaltraining Zakelijk Nederlands voor anderstaligen: schrijven:

 1. Bij het behalen van de eindopdracht ontvangt u een Van Dale-certificaat
 2. Gratis Van Dale Taalhandboek Nederlands, toegang tot de Dikke Van Dale Online én Language Partners Online
 3. Biologisch arrangement: tijdens de training krijgt u een zoet tussendoortje bij de koffie, een heerlijke uitgebreide lunch en een stuk fruit in de middag
 4. De training is te volgen op diverse cursuslocaties in Nederland: Amsterdam, Breda, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Zwolle

Bekijk hier de driedaagse cursus >>

Taaltrainers


Onze taaltrainers NT2 geven les in hun moedertaal. Het zijn dus ‘native speakers’ en beschikken over een didactische aantekening. Uw trainer wordt door ons regelmatig bijgeschoold op de Language Partners Academy.

Ralf
Ralf verzorgt sinds 2013 zakelijke taaltrainingen Engels voor Language Partners. Hij geeft les aan cursisten die werken in verschillende sectoren: financieel, energie, waterbeheer, accountancy, juridisch, bouw en de overheid.
[Lees meer…]

Virginia - Trainer Engels
Virginia
Onze trainer Virginia heeft in het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en Australië gewerkt en is in 2005 naar Nederland verhuisd. Sinds 2010 geeft ze zakelijk en algemeen Engels en heeft ze veel praktijkervaring opgedaan door haar betrokkenheid bij verschillende onderwijsorganisaties en bedrijven.
[Lees meer…]

Ruth
Na enkele jaren in Italië gewoond en gewerkt te hebben, heeft onze Britse trainer zich in Nederland gevestigd, waar ze sinds 1998 Engels geeft. Sindsdien heeft Ruth lesgegeven aan studenten uit verschillende zakelijke gebieden, zoals financiën, HR, overheid en recht.
[Lees meer…]

Ashley
Ashley is een van de bijzondere trainers die Language Partners koestert. Ashley is creatief, bruist van de energie en is positief ingesteld. Ze stemt haar trainingen af op de specifieke eisen en behoeften van de studenten en gaat altijd voor het beste resultaat.
[Lees meer…]

David
David Watt is een creatieve en energieke trainer die zorgt voor dynamische lessen. Hij geeft al meer dan twintig jaar trainingen zakelijk Engels in Nederland, de Verenigde Staten en Spanje. Hij is zeer veelzijdig en stemt het lesmateriaal af op de behoeften en doelen van de studenten. David hanteert een communicatieve aanpak door ervoor te zorgen dat de studenten gemotiveerd en altijd actief bezig zijn door middel van praktische, taakgerichte activiteiten en rollenspellen.
[Lees meer…]

Daniel
Daniel is een jonge, professionele trainer die op systematische, geduldige en nauwgezette wijze lesgeeft en zeer goede feedback krijgt van zijn studenten. Zijn lessen zijn altijd goed voorbereid en gestructureerd. Hij is zowel binnen als buiten het klaslokaal een aimabel persoon.
[Lees meer…]

Jo
Ze bereidt haar lessen grondig voor en past zich aan de behoeften van de studenten aan door zich te richten op de disciplines die ze het hardst nodig hebben.
[Lees meer…]

Guy
Door zijn ervaring als acteur doet onze trainer een beroep op verschillende trainingsstijlen om de deelnemers op interactieve en zinvolle wijze te betrekken bij de trainingen. Bij effectieve communicatie gaat het net zo goed om de intentie, stijl, oprechtheid en persoonlijkheid als om het onder de knie hebben van de technische aspecten.
[Lees meer…]

Liz
Liz is geboren in het Verenigd Koninkrijk en startte haar carrière als advocaat gespecialiseerd in familierecht. In 2004 verhuisde ze naar Nederland en ging ze aan de slag als taaltrainer en vertaler. Liz geeft zowel individuele lessen als groepslessen. Haar studenten komen uit verschillende vakgebieden, maar Liz's favoriete vakgebied is juridisch Engels.
[Lees meer…]

Rina
Rina is geboren en getogen in Zuid-Afrika en studeerde Duits en Engels, Onderwijskunde en Taal- en Literatuurwetenschappen. Ze werkte in Zuid-Afrika 12 jaar als docent op een middelbare school en werkt inmiddels 5 jaar voor Language Partners. Rina heeft ervaring met het geven van trainingen Engels voor diverse sectoren: voedsel, financieel, petrochemie, energie en engineering.
[Lees meer…]

Aart Jan
Aart Jan (A-J) heeft al 20 jaar ervaring in het verzorgen van taaltrainingen voor vrijwel alle branches en functiegroepen: van kantinepersoneel en onderhoudstechnici tot verzekeraars en financieel managers. Hij is geboren in Zuid-Afrika en volgde een studie American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde A-J een jaar als Fulbright-student in Minneapolis, Minnesota.
[Lees meer…]

Beoordeling

Nederlands voor anderstaligen – individueel

Nederlands voor anderstaligen – groep