Cursus Nederlands (NT2)

Nederlands voor anderstaligen

Cursus Nederlands als tweede taal

Cursus Nederlands als tweede taal

NT2. Nederlands als tweede taal. De verzamelnaam voor alle taalcursussen Nederlands voor buitenlanders. Dutch for foreigners. Bent u een buitenlandse expat die in Nederland werkt? Of woont u hier al jaren en wilt u inburgeren? Dan zijn de NT2 taaltrainingen van Language Partners ideaal om u echt thuis te voelen of om beter Nederlands te spreken op de werkvloer.

Onze trainers leren u de Nederlandse grammatica zodat u snel en vooral effectief kunt communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Spelenderwijs leert u de Nederlandse woorden om boodschappen te doen, naar de dokter te gaan of een baan te zoeken via het uitzendbureau.
Uw woordenschat wordt verrijkt met typisch Nederlandse woorden zoals gezellig, polderen, Sinterklaas met als resultaat: u krijgt meer zelfvertrouwen. U kunt het woord “Scheveningen” opeens uitspreken. Kortom, ook de perfecte voorbereiding voor het Staatsexamen NT2.

Contact

Vraag vrijblijvend een offerte aan>>

Osman Turker, Adviseur e-Business Desk, ING BANK NV:

“Ik vond de cursus zeer leerzaam. Dankzij mijn trainer krijg ik nu
geen commentaar meer op de e-mailtjes die ik verstuur.”

Aanbod

Online Nederlands leren – Blended Learning

 1. Afwisseling van face-to-face-sessies en online leren
 2. 100% maatwerk – ook online!
 3. Onder begeleiding van een toptrainer

Alles over Blended Learning>>


De populairste trainingen Nederlands (maatwerk):

 1. Dutch for expats
 2. Nederlands voor op de werkvloer

Van Dale Taaltrainingen Nederlands (open inschrijving):


Een taaltraining Nederlands kunt u op vele manieren volgen:

 1. op elk niveau
 2. alleen of in een groep
 3. maatwerk of open inschrijving
 4. spoedcursus of verspreid over een aantal weken
 5. in-company of op één van onze vestigingen

Aanpak

Elke training begint met een gedegen intakeprocedure. Lees alles over aanmelden, intakes, evaluaties en certificaten in onze procedure.

Maatwerk en tarieven

Maatwerk en tarieven

Onze zakelijke taaltrainingen NT2 zijn maatwerktrainingen. Dit betekent dat we naar aanleiding van de resultaten van onze intakeprocedure een trainingsvoorstel op maat maken, rekening houdend met uw persoonlijke:

 1. startniveauProcedure visual RGB
 2. leerdoelen
 3. werksituatie
 4. leerstijl
 5. agenda

In dit voorstel geven we een advies over:

 1. de vorm van de training: klassikaal, alleen online of blended learning;
 2. intensiteit van de training: spoedcursus of 1 trainingssessie per week;
 3. het lesprogramma.

Wanneer kunt u beginnen met de training?

Zodra u akkoord bent met het voorstel zullen wij de training inplannen. In overleg met u bepalen we de lesdata, –tijden en -locatie. Normaal gesproken kunt u 2 weken na uw akkoord op ons trainingsvoorstel starten met de training. Uiteraard denken wij graag met u mee als u eerder wilt beginnen.

Tarieven

De prijs van uw maatwerktraining is dus afhankelijk van het aantal trainingsuren, de intensiteit en de vorm van uw training.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Groepscursus

Groepscursus NT2

Wilt u een afdeling of meerdere afdelingen een groepstraining Nt2 aanbieden, dan kan er een programma op maat worden samengesteld. In overleg met een van onze accountmanagers kunt u samen kijken naar een globale inhoud en de mogelijke trainingsvorm en –duur.

Geen maatwerk maar een vast programma: groepstraining met open inschrijving

Van Dale en Language Partners ontwikkelden samen een serie korte, intensieve workshops zakelijk Engels en zakelijk Nederlands  met een vast programma op verschillende niveaus voor vier tot acht cursisten.

 1. Correct Nederlands (inclusief Taalsnacks)
 2. Helder zakelijk schrijven
 3. Zakelijke correspondentie
 4. Nederlands voor anderstaligen: spreken
 5. Nederlands voor anderstaligen: schrijven
 6. Zakelijk Engels: e-mail en telefoongesprekken
 7. Zakelijk Engels: netwerken
 8. Zakelijk Engels: presenteren
 9. Zakelijk Engels: rapporteren
 10. Zakelijk Engels: vergaderen
 11. Zakelijk Engels voor officemanagers

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Taal en cultuur

Taal- en Cultuurtraining

Werk je als ondernemer samen met Nederlandse bedrijven of wil je starten op de internationale markt? Dan is kennis van de taal van je zakenpartners een goede start. Maar om professioneel zaken te doen is begrip van de cultuur en de gewoontes van je zakenpartner pas écht de sleutel tot succes. Daarom biedt Language Partners met partner Akteos een Taal- en Cultuurtraining. Deze training is de optimale voorbereiding op uw internationale samenwerking.

Trainingsadvies?

Trainers

Trainers

Vrijwel al onze taaltrainers geven Nederlandse les in hun moedertaal. Het zijn dus ‘native speakers’ en beschikken over een didactische aantekening. Uw trainer wordt door ons regelmatig bijgeschoold op de Language Partners Academy.

Maak kennis met enkele van onze trainers Nederlands

Evelien
Een gedeelte van haar studie Franse Taal- en Letterkunde volbracht Evelien in Caen, Normandië. Daarna volgde ze de postdoctorale Lerarenopleiding. Inmiddels geeft Evelien al 10 jaar zakelijke taaltrainingen aan uiteenlopende branches, zoals de voedsel- en auto-industrie, de modebranche, de overheid en de energiesector. Evelien heeft in 2009 een opleiding NT2 didactiek gevolgd. Sindsdien is ze binnen Language Partners ook actief als taaltrainer Nederlands als Tweede Taal (NT2).
[Lees meer…]

Nico
Nico studeerde Nederlands in Amsterdam en was vervolgens 34 jaar leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs. Sinds 10 jaar is Nico taaltrainer in het bedrijfsleven van zeer uiteenlopende cursisten: van ingenieurs tot expats en accountants. Daarnaast heeft hij ook veel ervaring in de energiesector en de overheid. Nico is een geboren en getogen Hagenees, maar woont inmiddels alweer 40 jaar in Drenthe.
[Lees meer…]

Ervaringen

Individuele taaltraining Nederlands voor anderstaligen

Nederlands voor anderstaligen – groep

N. Sillence, customer support consultant bij Idexx Europe BV

“Having lived in the Netherlands for 3 years I had a long list of words in my head but no real practical knowledge of how to stick them together in a coherent way; I now feel more confident in doing so.

The key word with language training is confidence. The trainer does a fine job with this & I am happier with speaking Dutch to natives since starting the course.”