Cursus Nederlands (NT2)

Nederlands voor anderstaligen

Cursus Nederlands als tweede taal

Cursus Nederlands als tweede taal

Nederlands leren of uw Nederlands verbeteren? Volg dan een taalcursus NT2: Nederlands als tweede taal. De verzamelnaam voor alle taalcursussen Nederlands voor buitenlanders.

Werkt u als expat in Nederland? Of woont u hier al langer en wilt u inburgeren? Een cursus Nederlands bij Language Partners wordt op maat voor u samengesteld. Zodat u werkt u aan uw persoonlijke leerdoelen.

Onze trainingen zijn praktijkgericht. Zo leert u snel en vooral effectief communiceren in het Nederlands. U leert de Nederlandse taal die nodig is om bijvoorbeeld boodschappen te doen, naar de dokter te gaan of te solliciteren. Uw woordenschat wordt verrijkt met typisch Nederlandse woorden zoals gezellig, polderen en Sinterklaas. Het resultaat? U communiceert met meer zelfvertrouwen. En kunt het woord Scheveningen opeens uitspreken. Ook als voorbereiding op het Staatsexamen NT2 is een cursus Nederlands bij Language Partners zeer geschikt.

Vraag een maatwerkofferte aan

Osman Turker, Adviseur e-Business Desk bij ING:

“Ik vond de cursus zeer leerzaam. Dankzij mijn trainer krijg ik nu
geen commentaar meer op de e-mailtjes die ik verstuur.”

Aanbod

Een taalcursus Nederlands, aangepast aan uw wensen:

 1. op elk niveau
 2. individueel of in een groep
 3. maatwerk of een cursus met open inschrijving
 4. verspreid over een aantal weken of als spoedcursus
 5. incompany of op één van onze vestigingen

Blended Learning: online Nederlands leren

Language Partners maakt leren nog flexibeler met blended learning.

 1. een combinatie van klassikale lessen en online leren
 2. onder begeleiding van een toptrainer
 3. ook online 100% maatwerk

Ontdek online leren >


De populairste trainingen Nederlands (maatwerk):

 1. Dutch for expats
 2. Nederlands voor op de werkvloer

Van Dale Taaltrainingen Nederlands (open inschrijving):


Aanpak

Elke training begint met een grondige intakeprocedure. Lees alles over aanmelden, intakes, evaluaties en certificaten in onze procedure.

Maatwerk en tarieven

Maatwerk en tarieven

Onze zakelijke taalcursussen NT2 zijn veelal maatwerktrainingen. Dit betekent dat we naar aanleiding van de resultaten van onze intakeprocedure een trainingsvoorstel op maat maken. Daarbij houden we rekening met uw persoonlijke:

 1. startniveauProcedure visual RGB
 2. leerdoelen
 3. werksituatie
 4. leerstijl
 5. agenda

In het trainingsvoorstel geven we u advies over:

 1. de vorm van de training: klassikaal, alleen online of blended learning;
 2. de intensiteit van de training: spoedcursus of 1 trainingssessie per week;
 3. het lesprogramma.

Wanneer kunt u beginnen met de training?

Zodra u akkoord bent met het voorstel zullen wij de training inplannen. In overleg met u bepalen we de lesdata, -tijden en locatie. Normaal gesproken kunt u 2 weken na uw akkoord op ons trainingsvoorstel starten met de training. Uiteraard denken wij graag met u mee als u eerder wilt beginnen.

Tarieven

De prijs van uw maatwerktraining is afhankelijk van het aantal trainingsuren, de intensiteit en de vorm van uw training.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Groepscursus

Groepscursus Nederlands (NT2)

Wilt u een afdeling of meerdere afdelingen een groepstraining NT2 aanbieden? Ook dan kunnen wij een programma op maat samenstellen. Onze accountmanagers kijken in overleg met u graag naar een globale inhoud en de mogelijke trainingsvorm en -duur. Neem contact op.

Geen maatwerk maar een vast programma: groepstraining met open inschrijving

Van Dale en Language Partners ontwikkelden samen een serie korte, intensieve workshops zakelijk Engels en zakelijk Nederlands met een vast programma. Dit zijn cursussen op verschillende niveaus voor vier tot acht cursisten.

Ook beschikbaar als Van Dale training:

 1. Correct Nederlands (inclusief Taalsnacks)
 2. Helder zakelijk schrijven
 3. Zakelijke correspondentie
 4. Zakelijk Engels: e-mail en telefoongesprekken
 5. Zakelijk Engels: netwerken
 6. Zakelijk Engels: presenteren
 7. Zakelijk Engels: rapporteren
 8. Zakelijk Engels: vergaderen
 9. Zakelijk Engels voor officemanagers

Offerte Van Dale taaltraining

Taal en cultuur

Taal- en Cultuurtraining

Werkt u als ondernemer samen met Nederlandse bedrijven of wilt u starten op de internationale markt? Dan is kennis van de taal van uw zakenpartners een goede start. Maar om professioneel zaken te doen is begrip van de cultuur en de gewoontes van uw zakenpartner pas écht de sleutel tot succes. Daarom biedt Language Partners samen met partner Akteos een Taal- en Cultuurtraining aan. De optimale voorbereiding op uw internationale samenwerking!

Trainingsadvies?

Trainers

Trainers

Vrijwel al onze taaltrainers geven Nederlandse les in hun moedertaal. Het zijn dus ‘native speakers’ en beschikken over een didactische aantekening. Uw trainer wordt door ons regelmatig bijgeschoold op de Language Partners Academy.

Maak kennis met enkele van onze trainers Nederlands

Evelien
Een gedeelte van haar studie Franse Taal- en Letterkunde volbracht Evelien in Caen, Normandië. Daarna volgde ze de postdoctorale Lerarenopleiding. Inmiddels geeft Evelien al 10 jaar zakelijke taaltrainingen aan uiteenlopende branches, zoals de voedsel- en auto-industrie, de modebranche, de overheid en de energiesector. Evelien heeft in 2009 een opleiding NT2 didactiek gevolgd. Sindsdien is ze binnen Language Partners ook actief als taaltrainer Nederlands als Tweede Taal (NT2).
[Lees meer…]

Nico
Nico studeerde Nederlands in Amsterdam en was vervolgens 34 jaar leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs. Sinds 10 jaar is Nico taaltrainer in het bedrijfsleven van zeer uiteenlopende cursisten: van ingenieurs tot expats en accountants. Daarnaast heeft hij ook veel ervaring in de energiesector en de overheid. Nico is een geboren en getogen Hagenees, maar woont inmiddels alweer 40 jaar in Drenthe.
[Lees meer…]

Ervaringen

Individuele taaltraining Nederlands voor anderstaligen

Nederlands voor anderstaligen – groep

N. Sillence, customer support consultant bij Idexx Europe BV

“Having lived in the Netherlands for 3 years I had a long list of words in my head but no real practical knowledge of how to stick them together in a coherent way; I now feel more confident in doing so.

The key word with language training is confidence. The trainer does a fine job with this & I am happier with speaking Dutch to natives since starting the course.”