My LPOnline

Onze werkwijze

Maatwerk is onze specialiteit. Dat betekent dat we een training vormgeven aan de hand van uw wensen en persoonlijke of bedrijfsdoelstellingen. De trainingsvorm, -duur, -locatie én -inhoud bepalen we in overleg met u. 

Individueel of in een groep 

Wij bieden zowel individuele trainingen als groepstrainingen aan. Groepstrainingen zijn altijd op aanvraag, bijvoorbeeld voor een groep collega’s of een afdeling. Samen met u bepalen we de vervolgens de vorm en inhoud van de training, aansluitend op uw leervraag en doelstellingen. 

Op locatie, incompany of online 

U bepaalt de locatie van de training. Volgt u de lessen met de trainer graag op een van onze locaties of liever incompany? Ook online trainingssessies behoren natuurlijk tot de mogelijkheden. Kiest u hiervoor, dan vinden deze plaats in de virtual classroom op ons platform LPOnline. 

Duur en planning 

De planning van uw trainingstraject is flexibel. Kiest u voor een intensieve training van 1 of meer weken of voor een gespreide planning? In dat laatste geval zal de training zo’n 10 tot 15 weken in beslag nemen. Daarbij moet u denken aan een studiebelasting van  2 tot 4 uur per week. We geven u graag advies over een traject dat aansluit bij uw doelstellingen.  

Het proces

Vanaf het moment van uw aanvraag heeft u bij Language Partners een vast aanspreekpunt: een accountmanager (voor opdrachtgevers) of een projectcoördinator (voor cursisten). Zij geven advies, leiden het gehele traject in goede banen en nemen praktische zaken rondom de organisatie voor u uit handen.

De intakeprocedure

Om de training goed op uw behoeftes te kunnen afstemmen, gaat aan elke training een gedegen intakeprocedure vooraf. We starten met een intakegesprek. Hierin bespreken wij uw wensen en doelstellingen, welke vaardigheden u wilt trainen en in welke professionele context.

Cursisten voeren een intakegesprek bij individuele trainingen. Gaat het om een groepstraining, dan bespreken we de wensen en doelstellingen voor de training met de opdrachtgever.

Uw taalniveau

Uw taalniveau testen wij voorafgaand aan de training op 2 manieren: tijdens een telefonische intake met een van onze trainers én met een online, adaptieve taaltoets. Zo kunnen wij uw startniveau objectief vaststellen aan de hand van het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR of ERK in het Nederlands). Is schrijfvaardigheid een specifiek aandachtspunt? Dan maakt u ook een schrijfopdracht.

maatwerk taalcursus - individueel

Uw leerstijl: leren op een manier die bij u past

Niet alleen uw doelstellingen en taalniveau, maar ook uw leerstijl bepaalt de inhoud van de training. Voorafgaand aan de training maakt u daarom ook onze leerstijlentest. Met deze resultaten kan de trainer de training optimaal afstemmen op uw manier van leren. Zodat u straks het maximale uit uw taaltraining haalt.

Het advies

Op basis van de informatie uit de intakefase stellen wij een trainingsadvies samen. Kunt u zich vinden in dit advies? Dan leggen we alle gemaakte afspraken vast in een offerte. Na akkoord kunt u van start met de training! 

Evaluatie tijdens en na de training

Kwaliteit vinden we belangrijk. Daarom toetsen we regelmatig of de training voldoet aan uw verwachtingen, zodat we waar nodig kunnen bijstellen. Halverwege en na afloop van de training ontvangt u een korte online vragenlijst. Gaat het om een groepstraining? Dan ontvangt de opdrachtgever de resultaten van deze evaluaties.

Na afloop: eindrapport en certificaat

Na afloop ontvangt u een eindrapport. Hierin beschrijft de trainer de voortgang per cursist en het behaalde eindniveau. Bij voldoende aanwezigheid ontvangt elke cursist een certificaat van deelname.

En dan?

Na afronding van de training is het belangrijk om zelf uw taalvaardigheid op peil te houden. Daarover geven we in het eindrapport advies. Bij blended learning helpt de Refresher u hierbij.

Enkele maanden na de training nemen we nog eens contact met u op om na te gaan of de training in de dagelijkse praktijk het resultaat heeft opgeleverd dat u voor ogen had. Wilt u verder leren of heeft u behoefte aan een opfrisser? Dan is een vervolgtraject zo gestart.

Wilt u meer informatie?
We helpen u graag!

088 - 02 88 000

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Language Partners