My LPOnline

Onze werkwijze

Maatwerk is onze specialiteit. Dat betekent dat we een training vormgeven op basis van uw wensen en persoonlijke of bedrijfsdoelen. De vorm, duur, locatie en inhoud van de training bepalen we in overleg met u. Om de training goed op uw behoeftes te kunnen afstemmen, gaat aan elke training een gedegen intakeprocedure vooraf. Ook tijdens de training besteden we aandacht aan uw ervaringen en voortgang, zodat we waar nodig kunnen bijstellen.

Ontzorgd van start tot evaluatie

Binnen Language Partners heeft u een vast aanspreekpunt: een accountmanager (voor opdrachtgevers) of een projectcoördinator (voor cursisten). Zij leiden het gehele traject in goede banen en nemen de organisatie voor u uit handen. Vanaf het eerste contact tot aan de eindevaluatie.

De intakeprocedure

Om uw wensen en leerdoelen in kaart te brengen, starten we met een intakegesprek. Hierin bespreken wij met u wat uw doelstellingen zijn, welke taalvaardigheden u wilt trainen, in welke professionele context en welke wensen u heeft ten aanzien van de training. Dit intakegesprek vindt alleen plaats bij individuele trainingen. Bij groepstrainingen bespreken we de wensen en doelstellingen voor de training met de opdrachtgever.

Uw taalniveau

Uw taalniveau testen wij voorafgaand aan de training op 2 manieren: tijdens een telefonische intake met een van onze trainers én met een online, adaptieve taaltoets. Zo kunnen wij uw startniveau objectief vaststellen aan de hand van het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR of ERK in het Nederlands). Is schrijfvaardigheid een specifiek aandachtspunt? Dan vragen we u ook om een schrijfopdracht te maken.

maatwerk taalcursus - individueel

Uw leerstijl: leren op een manier die bij u past

Niet alleen uw doelstellingen en taalniveau, maar ook uw leerstijl bepaalt de inhoud van de training. Voorafgaand aan de training vragen wij u daarom ook om onze leerstijlentest te maken. Met deze resultaten kan de trainer de training optimaal afstemmen op uw manier van leren. Zodat u straks het maximale uit uw taaltraining haalt. De leerstijlentest alvast uitproberen? Maak onze gratis leerstijlentest.

Het advies

Op basis van al deze informatie stellen wij een trainingsadvies samen. Kunt u zich vinden in dit advies? Dan maken we in deze fase ook afspraken over:

  • De trainingsvorm: face-to-face, online of blended learning
  • De samenstelling: individuele training of groepstraining
  • De locatie: incompany of op een van onze locaties in Nederland of daarbuiten
  • De duur van de training: gemiddeld is dit 20 tot 30 uur
  • De planning: een of meerdere sessies per week of een intensief onderdompeltraject

Alle gemaakte afspraken leggen we vast in een offerte. Na akkoord kunt u van start met uw training.

Evaluatie tijdens en na de training

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit. Daarom toetsen we regelmatig of de training voldoet aan uw verwachtingen. Dat doen we halverwege en na de training met een korte online vragenlijst. Na afloop van de training ontvangt de opdrachtgever de evaluaties van alle cursisten, samen met een eindrapport van de trainer. Hierin beschrijft de trainer het verloop van de training en de voortgang per cursist. 

Na afloop

Bij voldoende aanwezigheid ontvangt elke cursist een certificaat van deelname. Na afronding van de training is het belangrijk om zelf uw taalvaardigheden op peil te houden. Daarover geven we in het eindrapport advies. Bij Blended Learning helpt de Refresher u hierbij. Deze tool is een standaard onderdeel van elke Blended Learning.

Enkele maanden na de training nemen we nog eens contact met u op om na te gaan of de training in de dagelijkse praktijk het resultaat heeft opgeleverd dat u voor ogen had. Wilt u verder leren of heeft u behoefte aan een opfrisser? Dan is een vervolgtraject zo gestart.

Wilt u meer informatie?
We helpen u graag!

088 - 02 88 000

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Language Partners