Inlog cursisten

Taaltesten

Snel het taalniveau van jouw medewerkers testen

Wil je als HR-professional het taalniveau van een medewerker of sollicitant bepalen? Zijn of haar kennis van het Nederlands, Engels, Frans of Duits testen? Kies dan voor een taaltest.

Met een taaltest meet je nauwkeurig en objectief de taalvaardigheden van medewerkers of sollicitanten. De taaltest drukt het resultaat uit in termen van het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR). Het taalniveau wordt daarmee vastgelegd op basis van objectieve, internationale standaarden.

Online adaptieve taaltest

De online taaltest van Language Partners is adaptief: de vervolgvragen worden geselecteerd op basis van de gegeven antwoorden. Bij de start van de test begint de deelnemer op een passend niveau: beginner of gevorderd. Gedurende de test selecteert het systeem nieuwe vragen op basis van de juistheid van de antwoorden. Zo wordt de moeilijkheidsgraad van de oefeningen steeds iets verhoogd of verlaagd.

De taaltest duurt ongeveer 30 minuten en bestaat uit diverse vragen, verdeeld over verschillende categorieën. Zowel woordenschat als structuurkennis van de taal komen in de test aan bod.

Taalassessment

Onze taaltest kan ook ingezet worden als assessment voor sollicitanten. Met een taalassessment weet je direct of het taalniveau toereikend is. En wat een eventuele investering in een taaltraining voor effect zal hebben.

Deze test is bij een assessment desgewenst uit te breiden, bijvoorbeeld met een niveaubepaling spreekvaardigheid of een schrijfopdracht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Cambridge examens

Wil je jouw taalniveau of dat van jouw medewerkers vastleggen met een internationaal erkend diploma? Dat kan met de Cambridge Examens. De Cambridge English Qualifications van de Cambridge University worden afgenomen door de British Council. Ter voorbereiding op het examen kunt u bij Language Partners terecht. Wij zijn een officieel erkend Cambridge English Exam Preparation Centre en verzorgen speciale Cambridge-trainingen.

cursus Cambridge Engels

Staatsexamen Nederlands als tweede taal (NT2)

Het staatsexamen NT2 is een landelijk examen voor volwassenen die Nederlands als tweede taal leren. Dit examen wordt afgenomen door DUO. Je kunt bij ons terecht voor cursussen NT2 op maat ter voorbereiding op dit examen.

Leerstijlentest

Iedereen leert op zijn eigen manier. Voorafgaand aan een training maken al onze cursisten daarom de leerstijlentest. Met de resultaten hiervan passen wij de training aan op de manier van leren van een cursist. Omdat wij geloven dat een training die past bij uw leerstijl zorgt voor het beste resultaat.

Direct jouw leerstijl testen? Maak gratis onze leerstijlentest.

Wil je meer informatie?
We helpen je graag!

088 - 02 88 000

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Language Partners