Inlog cursisten

Taaltesten

Test het taalniveau van medewerkers

Wil je als recruiter of hr-professional het taalniveau van een medewerker of sollicitant bepalen? Zijn of haar kennis van het Nederlands, Engels, Frans of Duits testen? Kies dan voor een taaltest van Language Partners.

Met een taaltest meet je nauwkeurig en objectief taalniveau van medewerkers of sollicitanten. Zo weet je snel of het taalniveau voor een functie toereikend is en wat een eventuele investering in een taaltraining voor effect zal hebben.

Onze taaltesten en assessments drukken het resultaat uit in termen van het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR of ERK). Daarmee leggen we het taalniveau vast op basis van objectieve, internationale standaarden.

De mogelijkheden bij Language Partners:

Online taaltest

Met onze online taaltest test je snel en effectief het taalniveau van een medewerker. De test neemt slechts 30 minuten in beslag en geeft direct een uitslag met niveau aan de hand van het ERK.

De taaltest van Language Partners is adaptief: het antwoord op een vraag heeft invloed op de volgende testvraag die iemand te zien krijgt. Bij de start van de test begint de deelnemer op een passend niveau: beginner of gevorderd. Gedurende de test selecteert het systeem nieuwe vragen op basis van de juistheid van de antwoorden. Zo wordt de moeilijkheidsgraad van de oefeningen steeds iets verhoogd of juist verlaagd.

Deze taaltest bestaat uit diverse vragen, verdeeld over verschillende categorieën. Zowel woordenschat als structuurkennis van de taal komen in de test aan bod.

Deze taaltest is beschikbaar voor het meten van taalvaardigheid in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Zweeds, Catalaans, Deens, Grieks, Pools, Russisch en Turks.

Taalassessment: niveaubepaling door een trainer

Wil je ook de spreek- of schrijfvaardigheid van een medewerker of sollicitant testen? Of wil je taalvaardigheidsniveaus in een andere taal bepalen? Dat doen we met een niveaubepaling spreekvaardigheid of een schrijfopdracht.

De spreekvaardigheid testen we door een (telefoon)gesprek met een van onze trainers. Dit vindt plaats in de doeltaal. De trainer stelt daarin diverse vragen over uiteenlopende onderwerpen, om zo verschillende facetten van het taalgebruik te horen. De trainer beoordeelt vervolgens de spreekvaardigheid of de schrijfopdracht aan de hand van het Europees Referentiekader.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een offerte:

taaltest

Staatsexamen Nederlands als tweede taal (NT2)

Het staatsexamen NT2 is een landelijk examen voor volwassenen die Nederlands als tweede taal leren. Dit examen wordt afgenomen door DUO. Je kunt bij ons terecht voor cursussen Nederlands voor anderstaligen (NT2) op maat ter voorbereiding op dit examen.

Wil je meer informatie?
We helpen je graag!

088 - 02 88 000

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Language Partners