Inlog cursisten

Taaltesten

Test het taalniveau van medewerkers

Wil je als recruiter of hr-professional het taalniveau van een medewerker of sollicitant bepalen? Zijn of haar kennis van het Nederlands, Engels, Frans of Duits testen? Kies dan voor een taaltest van Language Partners.

Met een taaltest meet je nauwkeurig en objectief taalniveau van medewerkers of sollicitanten. Zo weet je snel of het taalniveau voor een functie toereikend is en wat een eventuele investering in een taaltraining voor effect zal hebben.

De taaltest drukt het resultaat uit in termen van het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR of ERK). Het taalniveau wordt daarmee vastgelegd op basis van objectieve, internationale standaarden.

De mogelijkheden bij Language Partners:

Online taaltest

Met onze online taaltest test je snel en effectief het taalniveau van een medewerker. De test neemt slechts 30 minuten in beslag en geeft direct een uitslag met niveau aan de hand van het ERK.

De taaltest van Language Partners is adaptief: het antwoord op een vraag heeft invloed op de volgende testvraag die iemand te zien krijgt. Bij de start van de test begint de deelnemer op een passend niveau: beginner of gevorderd. Gedurende de test selecteert het systeem nieuwe vragen op basis van de juistheid van de antwoorden. Zo wordt de moeilijkheidsgraad van de oefeningen steeds iets verhoogd of juist verlaagd.

Deze taaltest bestaat uit diverse vragen, verdeeld over verschillende categorieën. Zowel woordenschat als structuurkennis van de taal komen in de test aan bod.

Taaltest incl. niveaubepaling

Wil je ook de spreek- of schrijfvaardigheid van een medewerker of sollicitant testen? Dan kun je de online taaltest desgewenst uitbreiden met een niveaubepaling spreekvaardigheid of een schrijfopdracht. De spreekvaardigheid testen we door een kort (telefoon)gesprek met een van onze trainers. De trainer beoordeelt vervolgens de spreekvaardigheid of de schrijfopdracht aan de hand van het Europees Referentiekader.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte:

taaltest

Cambridge Qualifications

Wil je jouw taalniveau of dat van je medewerkers vastleggen met een internationaal erkend diploma? Dat kan met de Cambridge Examens. De Cambridge English examens worden afgenomen door de British Council. Wij kunnen je met een Cambridge examentraining op maat helpen met de voorbereiding op dit examen. Zo ben je binnen drie maanden klaargestoomd voor het examen dat aansluit bij jouw niveau. Language Partners is een officieel erkend Cambridge English Exam Preparation Centre.

cursus Cambridge Engels

Staatsexamen Nederlands als tweede taal (NT2)

Het staatsexamen NT2 is een landelijk examen voor volwassenen die Nederlands als tweede taal leren. Dit examen wordt afgenomen door DUO. Je kunt bij ons terecht voor cursussen Nederlands voor anderstaligen (NT2) op maat ter voorbereiding op dit examen.

Leerstijlentest

Iedereen leert op zijn eigen manier. Voorafgaand aan een training maken al onze cursisten daarom de leerstijlentest. Op basis van de resultaten van deze test passen wij de training aan op de manier van leren van een cursist. Want wij geloven dat een training die past bij jouw leerstijl zorgt voor het beste resultaat.

Ook jouw leerstijl testen? Maak gratis onze leerstijlentest.

Wil je meer informatie?
We helpen je graag!

088 - 02 88 000

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Language Partners