Historie

Een hecht partnership door vele fusies

Language Partners is een relatief jong bedrijf (2008) met een enorme traditie. Onze roots gaan ver terug en hebben vertakkingen in alle sectoren van de maatschappij. Inmiddels zijn alle organisaties versmolten in Language Partners, waar nu alle expertise en ervaring verzameld is.


ITA

Opgericht als ITA Instituut voor Talen in 1969 werd dit Amsterdamse bedrijf snel bekend om z’n bijzondere expertise in de sectoren ‘financiële dienstverlening’, ‘handel’ en ‘industrie’. In 2006 fuseerde ITA met het Talencentrum Den Haag / Rotterdam.


Talencentrum Den Haag

Talencentrum Den Haag werd in 1985 opgericht. Zoals bijna elke dienstverlener uit de residentie was de overheid een grote klant van dit taleninstituut. Ook veel financiële dienstverleners en grote ondernemingen als Shell, Centocor en BHP Billiton lieten hun taaltrainingen door Talencentrum Den Haag verzorgen.


Talencentrum Rotterdam

Talencentrum Rotterdam (1995) groeide snel uit tot de taaltrainer van de Rotterdamse Haven. De branchekennis van de sectoren ‘transport’, ‘industrie’ en ‘engineering’ (ieder met hun eigen vakjargon) werd zeer gewaardeerd.


Feedback

De roots van Feedback liggen in Amsterdam. Opgericht in 1984 bouwde dit taleninstituut snel een reputatie op als een uitstekende taaltrainer voor met name de ‘juridische dienstverlening’, ‘food’ en de ‘accountancy’. In 2008 fuseerde Feedback met ITA Talencentrum en gingen beide bedrijven verder onder de naam Language Partners.


Aristo

Aristo (2001) trok vanaf de eerste dag de aandacht om haar bijzondere visie op didactiek, methodiek en kwaliteitsborging. Vooral het MKB kende snel de weg naar dit opmerkelijke  Amersfoortse bureau. In 2006 fuseerde Aristo met Feedback Talen.


Language Partners

Language Partners (1985) uit Rotterdam was vooral bekend als specialist voor juridische taaltrainingen. In 2004 fuseerde Language Partners met Feedback tot Feedback Talen.


Franglais Language Services

Franglais werd opgericht in Den Haag in 1996. Dit talencentrum ontwikkelde zich snel tot een veelgevraagde  talenspecialist voor de  financiële dienstverlening en de onroerendgoedsector.  Ook het verzorgen van vertalingen en taaltrainingen voor kinderen behoorde tot de core business van Franglais.


ITH

Het taleninstituut ITH ging in 1984 in Zwolle van start. In de loop der jaren specialiseerde het zich als de  taaltrainer met veel verstand van de industriële sector. Veel technische bedrijven (zoals DSM en Akzo Nobel) kozen daarom voor ITH.


Eurolinguist

Het Nijmeegse Eurolinguist (1984) staat bekend om haar bijzondere expertise op het gebied van intensieve taaltrainingen. Vooral vanwege de onderdompeltrajecten (een bijzondere spoedcursus) is Eurolinguist een uitstekend alternatief voor de bekende nonnen.


Capital Language Services

Capital Language Services (CLS) verzorgt sinds 1996 zakelijke maatwerk taaltrainingen. De experts in taaltrainingen voor de financieel zakelijke dienstverlening. Klanten van CLS hebben het instituut dan ook hoog in het vaandel staan: in de afgelopen tien jaar behaalde CLS een constante score van 98% in het klanttevredenheidsonderzoek van brancheorganisatie CEDEO.

Contact