Ons team

Gedreven en enthousiast

Wilt u in één zin weten wat voor bedrijf wij zijn? Ons antwoord: Language Partners is een gedreven en enthousiast team dat opdrachtgevers door middel van taaltrainingen beter wil laten presteren. Ons bedrijf heeft een platte organisatiestructuur. Die korte lijnen zorgen ervoor dat we onze klanten snel en flexibel helpen. Of het nu gaat om de taaltrainer, de back- of de frontoffice: het moet voor u Always a Pleasure zijn om met Language Partners zaken te doen.

Sales & Planning

Een accountmanager die alles voor u regelt!

De accountmanager is uw vaste contactpersoon. Zij geeft u trainingsadvies en denkt mee over oplossingen voor uw organisatie. Onze accountmanagers worden daarbij ondersteund door het salesteam.

De accountmanagers:

Desiree Venghaus

Desiree heeft een veelzijdige achtergrond. Ze heeft gewerkt in allerlei verschillende functies: van secretaresse tot re-integratieconsulent en van militair tot jeugdhulpverlener. Daarnaast studeerde ze psychologie in Dordrecht. Na 3,5 jaar in Afrika te hebben gewerkt als manager in de safari-business, was het tijd voor meer stabiliteit in Nederland. Sinds november 2016 verrijkt Desiree het Language Partners-team. Hier is zij als accountmanager verantwoordelijk voor relatiebeheer en acquisitie in diverse branches, waaronder retail, onderwijs en zorg. Geen onlogische stap: Desiree houdt erg van verschillende culturen en dus ook talen. Zij vindt het dan ook heerlijk om te zien dat zoveel mensen zich bezighouden met taal.

Marieke Rovers

Marieke heeft Engelse taal- en letterkunde in Utrecht gestudeerd met cultuureducatie als specialisatie. Na deze studie behaalde ze haar eerstegraads lesbevoegdheid. In plaats van voor de klas te staan, is zij achter de schermen aan de slag gegaan als onderwijscoördinator en studieadviseur bij de Universiteit van Utrecht. Daarna is zij werkzaam geweest in de nasynchronisatie van tekenfilms. Eerst in de functie van accountmanager bij SDI Media, later als Localization Manager bij The Walt Disney Company. Sinds januari 2015 vult zij het salesteam van Language Partners aan. Marieke is verantwoordelijk voor relatiebeheer en acquisitie in verschillende branches, waaronder de juridische sector, verzekeringen en accountancy. Ze haalt daarbij veel voldoening uit het samen met klanten zoeken naar een passende oplossing bij de trainingsvraag en het realiseren en behouden van vruchtbare samenwerkingen.

Groepsfoto sales

Trainers

Onze trainers zijn onze visitekaartjes

Language Partners werkt met zo’n 200 actieve trainers. Alle trainers zijn aangenomen volgens een streng selectiebeleid. Het zijn vrijwel allemaal native speakers die kennis hebben van specifieke branche(s). De branches zijn bijvoorbeeld de financiële wereld of de advocatuur. Wij verwachten van onze trainers dat zij hun kennis en kunde blijven ontwikkelen. Onze taaltrainers worden daarom getraind in de Language Partners Academy.

Maak kennis met een aantal van onze trainers

Francesca
Francesca is geboren en getogen in Rome, Italië. Ze heeft verschillende opleidingen gedaan op het gebied van communicatie, marketing en training, waaronder aan het Institute for Communication in Guidona. Francesca heeft ruim 3 jaar ervaring met het geven van trainingen zakelijk Italiaans.
[Lees meer…]

Virginia - Trainer Engels
Virginia
Onze trainer Virginia heeft in het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en Australië gewerkt en is in 2005 naar Nederland verhuisd. Sinds 2010 geeft ze zakelijk en algemeen Engels en heeft ze veel praktijkervaring opgedaan door haar betrokkenheid bij verschillende onderwijsorganisaties en bedrijven.
[Lees meer…]

Ruth
Na enkele jaren in Italië gewoond en gewerkt te hebben, heeft onze Britse trainer zich in Nederland gevestigd, waar ze sinds 1998 Engels geeft. Sindsdien heeft Ruth lesgegeven aan studenten uit verschillende zakelijke gebieden, zoals financiën, HR, overheid en recht.
[Lees meer…]

Ashley
Ashley is een van de bijzondere trainers die Language Partners koestert. Ashley is creatief, bruist van de energie en is positief ingesteld. Ze stemt haar trainingen af op de specifieke eisen en behoeften van de studenten en gaat altijd voor het beste resultaat.
[Lees meer…]

David
David Watt is een creatieve en energieke trainer die zorgt voor dynamische lessen. Hij geeft al meer dan twintig jaar trainingen zakelijk Engels in Nederland, de Verenigde Staten en Spanje. Hij is zeer veelzijdig en stemt het lesmateriaal af op de behoeften en doelen van de studenten. David hanteert een communicatieve aanpak door ervoor te zorgen dat de studenten gemotiveerd en altijd actief bezig zijn door middel van praktische, taakgerichte activiteiten en rollenspellen.
[Lees meer…]

Lidia
Ze is een trainer die exact kan inschatten wat de cursist nodig heeft en past de lesmethode aan op wat bij de cursist past en waar hij of zij het meest behoefte aan heeft. Open communicatie en een goede sfeer staan bij deze trainer voorop in het leslokaal. Trainen met Lidia is Always a Pleasure!
[Lees meer…]

Angela
Angela is een creatieve en energieke trainer met een sterke “classroom presence”. Ze heeft veel kennis van effectieve training-didaktiek. Ze is zeer veelzijdig en weet standaard studiematerialen en lesmethoden moeiteloos aan te passen zodat deze naadloos aansluiten op de praktijk van de cursist(en).
[Lees meer…]

Daniel
Daniel is een jonge, professionele trainer die op systematische, geduldige en nauwgezette wijze lesgeeft en zeer goede feedback krijgt van zijn studenten. Zijn lessen zijn altijd goed voorbereid en gestructureerd. Hij is zowel binnen als buiten het klaslokaal een aimabel persoon.
[Lees meer…]

Jo
Ze bereidt haar lessen grondig voor en past zich aan de behoeften van de studenten aan door zich te richten op de disciplines die ze het hardst nodig hebben.
[Lees meer…]

Carlos
Daarom is de combinatie van online en face-to-facetrainingen in zijn Spaanse lessen zo'n succes gebleken onder druk bezette professionals. Carlos is professioneel, flexibel en in staat om aan al uw behoeften te voldoen, ongeacht of u Spaans wilt leren om zakelijke of sociale redenen.
[Lees meer…]

Guy
Door zijn ervaring als acteur doet onze trainer een beroep op verschillende trainingsstijlen om de deelnemers op interactieve en zinvolle wijze te betrekken bij de trainingen. Bij effectieve communicatie gaat het net zo goed om de intentie, stijl, oprechtheid en persoonlijkheid als om het onder de knie hebben van de technische aspecten.
[Lees meer…]

Ralf
Ralf verzorgt sinds 2013 zakelijke taaltrainingen Engels voor Language Partners. Hij geeft les aan cursisten die werken in verschillende sectoren: financieel, energie, waterbeheer, accountancy, juridisch, bouw en de overheid.
[Lees meer…]

Liz
Liz is geboren in het Verenigd Koninkrijk en startte haar carrière als advocaat gespecialiseerd in familierecht. In 2004 verhuisde ze naar Nederland en ging ze aan de slag als taaltrainer en vertaler. Liz geeft zowel individuele lessen als groepslessen. Haar studenten komen uit verschillende vakgebieden, maar Liz's favoriete vakgebied is juridisch Engels.
[Lees meer…]

Rina
Rina is geboren en getogen in Zuid-Afrika en studeerde Duits en Engels, Onderwijskunde en Taal- en Literatuurwetenschappen. Ze werkte in Zuid-Afrika 12 jaar als docent op een middelbare school en werkt inmiddels 5 jaar voor Language Partners. Rina heeft ervaring met het geven van trainingen Engels voor diverse sectoren: voedsel, financieel, petrochemie, energie en engineering.
[Lees meer…]

Evelien
Een gedeelte van haar studie Franse Taal- en Letterkunde volbracht Evelien in Caen, Normandië. Daarna volgde ze de postdoctorale Lerarenopleiding. Inmiddels geeft Evelien al 10 jaar zakelijke taaltrainingen aan uiteenlopende branches, zoals de voedsel- en auto-industrie, de modebranche, de overheid en de energiesector. Evelien heeft in 2009 een opleiding NT2 didactiek gevolgd. Sindsdien is ze binnen Language Partners ook actief als taaltrainer Nederlands als Tweede Taal (NT2).
[Lees meer…]

Madeleine
Madeleine is geboren en getogen in Amsterdam, maar tijdens haar studie woonde ze ruim een jaar in Zweden – en daar verblijft ze nog regelmatig. Ze behaalde haar doctoraal Zweedse letterkunde en een diploma van Folkhögskolan in Mora, waarmee ze toegang heeft tot het Zweedse hoger onderwijs. Ook heeft ze een juridische tolkopleiding gevolgd en een cursus didactiek voor docenten NT2.
[Lees meer…]

Aart Jan
Aart Jan (A-J) heeft al 20 jaar ervaring in het verzorgen van taaltrainingen voor vrijwel alle branches en functiegroepen: van kantinepersoneel en onderhoudstechnici tot verzekeraars en financieel managers. Hij is geboren in Zuid-Afrika en volgde een studie American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde A-J een jaar als Fulbright-student in Minneapolis, Minnesota.
[Lees meer…]

José
José studeerde Spaanse Taal- en Letterkunde en behaalde daarnaast ook zijn eerstegraads onderwijsbevoegdheid/vakdidactiek. Hij is geboren in Cordoba, Spanje en heeft zowel ervaring in het regulier onderwijs (sinds 1990) als in zakelijke taaltrainingen (sinds 2000) in onder andere de commerciële sector, ontwikkelingshulp en defensie. Is heel goed in spoedcursussen spreekvaardigheid Spaans voor beginners.
[Lees meer…]

Nico
Nico studeerde Nederlands in Amsterdam en was vervolgens 34 jaar leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs. Sinds 10 jaar is Nico taaltrainer in het bedrijfsleven van zeer uiteenlopende cursisten: van ingenieurs tot expats en accountants. Daarnaast heeft hij ook veel ervaring in de energiesector en de overheid. Nico is een geboren en getogen Hagenees, maar woont inmiddels alweer 40 jaar in Drenthe.
[Lees meer…]

Patricia
Patricia is geboren en getogen in Lima, Peru en heeft inmiddels 20 jaar ervaring in het verzorgen van trainingen zakelijk Spaans. Ze volgde de universitaire opleiding “Bachiller en Traducción e Interpretración y Ciencias de la Comunicación”. Haar cursisten zijn afkomstig van lokale en internationale bedrijven, internationale organisaties en overheidsinstanties.
[Lees meer…]

Trainers & Trainingen

De kern van de zaak

De afdeling Trainers & Trainingen vormt de kern van Language Partners: deze afdeling draagt zorg voor het aannemen en inzetten van de juiste trainers. De medewerkers bewaken de kwaliteit van de training. Ook de deskundigheidsbevordering van onze trainers behoort tot het takenpakket. De afdeling Trainers & Trainingen geeft ook inhoud aan de Language Partners Academy.

Permanente vacatures voor taaltrainers
Werken bij Language Partners als taaltrainer? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega’s. Language Partners verzorgt door heel Nederland trainingen. Bent u een ervaren taal- en/of cultuurtrainer? Heeft u interesse? Ga dan naar de vacaturebeschrijving.

Jetteke Peeters

Na haar studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht heeft Jetteke altijd functies gehad waarbij talenkennis een belangrijke rol speelde. Als frontofficemedewerker in het Sofitel Los Angeles, manager groepsreizen bij een Limburgse touroperator en in verschillende commerciële functies bij Koninklijke Mosa Maastricht heeft zij haar Engelse, Franse en Duitse talenkennis altijd veelvuldig gebruikt en kent zij als geen ander het belang van talenkennis op de werkvloer. Sinds 6 jaar is Jetteke actief in de talenbranche en sinds oktober 2016 is zij programmamanager bij de Language Partners Academy. Als programmamanager geeft zij vorm aan het aanbod van de diverse trainingen en workshops voor taaltrainers en is zij mede verantwoordelijk voor de werving van nieuwe trainers.

René van Schendelen

René studeerde Engelse taal- en letterkunde, theaterwetenschap, onderwijskunde en vakdidactiek aan de universiteiten van Leiden en Southampton (UK). Sinds 1985 is hij actief in de taaltrainingsbranche. Aanvankelijk als taaltrainer NT2 en Engels, maar later ook als cultuurtrainer, accountmanager en internationaal consultant. In 2002 werd hij aangesteld als teamleider Language Training bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Sinds 2004 werkt René bij Language Partners, waar hij sinds 2009 programmamanager is. In deze rol houdt hij zich o.a. bezig met trainersmanagement, deskundigheidsbevordering, materiaalontwikkeling, online leren en ICT. Zijn standplaats is Amsterdam, maar hij is ook vaak te vinden op onze locaties in Den Haag, Rotterdam en Berg en Dal.

Anna Bykhovets

Anna komt oorspronkelijk uit Volgograd (voorheen Stalingrad) in Rusland. Daar studeerde zij Engels en Economics. Deze studies vulde ze een aantal jaar later aan met een master Social en Culturele Antropologie aan de KU in Leuven. Na haar studie werkte ze als trainer Engels en learning & development professional in verschillende landen: Rusland, China, Spanje en uiteindelijk in Nederland. Sinds januari 2017 werkt Anna bij Language Partners als programmamanager. Hier houdt ze zich bezig met de ontwikkeling van ons trainingsaanbod (offline en online) en trainersmanagement.

Team T&T: Anna Bykhovets, Virginia Nillessen, René van Schendelen en Jetteke Peeters.

 

Management

Het Management

Het management van Language Partners bestaat uit Harald Kruithof, Cintha Roersma en Elise Dröge.

Harald Kruithof

Harald is de algemeen directeur. In het bijzonder is hij eindverantwoordelijk voor de afdelingen Financiën, P&O en Trainers & Trainingen. Zijn gedrevenheid voor kwaliteit en deskundigheid leidde tot de oprichting van de Language Partners Academy. De eerste vakopleiding voor taaltrainers in Nederland. Tezamen met de collega’s van Trainers & Trainingen, Marketing en Sales & Planning werkt hij aan het innovatiebeleid van Language Partners.

Cintha Roersma

Cintha heeft na haar studie aan InterCollege Business School meerdere commerciële functies vervuld in de ICT waarna zij de stap heeft gezet naar de opleidingswereld. Sinds 2003 is zij commercieel directeur bij Language Partners en is zij eindverantwoordelijk voor de afdelingen Sales & Planning, Marketing & Communicatie en de backoffice. ‘Always a Pleasure’ draagt Cintha hoog in het vaandel. De klanttevredenheid is daarom voor Cintha even belangrijk als de cash flow.

Elise Dröge


Contact