Inlog cursisten

FAQ: Social Learning eXchange

Language Partners introduceert een nieuwe leervisie, inclusief een uniek online platform dat speciaal is ontwikkeld om bij de nieuwe leervisie aan te sluiten: Social Learning eXchange (SLX).

Heb je vragen over de nieuwe trainingen of het nieuwe platform? De meestgestelde vragen vind je in deze FAQ.

Staat je vraag er niet tussen? Bel ons dan op 088 – 02 88 000 of stel je vraag via het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Voor welke niveaus en talen is de nieuwe trainingsopzet beschikbaar?

De nieuwe trainingen op SLX zijn beschikbaar voor de talen Nederlands (niveaus van A0 tot en met A2) en Engels (niveaus B1 – B2). Daarnaast bieden we op het platform twee cultuurtrainingen aan: Dealing with cultural stress en Working effectively in an intercultural team. Ondertussen werken we hard aan het uitbreiden van SLX met andere niveaus en talen.

Kan ik mijn eigen pakket en leertraject samenstellen?

Onze nieuwe taalcursussen hebben een vaste verdeling van e-learning/lessen met een trainer/social learning en mentoruren. Wij hebben op basis van onderzoek en ervaring een verdeling gemaakt die zorgt voor het beste resultaat. Heb je tijdens de training toch behoefte aan extra lessen of coachingsessies? Dan kun je die altijd extra bijkopen.

Kan ik nog trainingen in oude vorm blijven volgen?

Ja, dat kan. Naast de nieuwe cursusvormen waarbij je SLX gebruikt, kun je ook training blijven volgen in de face-to-face-variant: zonder e-learning en volledig bestaande uit lessen met een trainer.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een training?

Een taalcursus op SLX duurt gemiddeld 10 tot 15 weken. Hierna ga je door met een ‘post-course’: een periode van ruim 3 maanden waarin je toegang houdt tot het platform en zelfstandig je kennis op peil houdt met oefeningen en social-learning-opdrachten.

Met hoeveel studiebelasting (per week) moet ik rekening houden?

Een taalcursus op SLX vraagt zo’n 4 tot 6 uur tijdsinvestering per week, inclusief de (virtual) classroom sessies. Deze uren zijn grotendeels flexibel in te delen, waar en wanneer het jou uitkomt. Daarbij is er ruimte om bijvoorbeeld vooruit te werken in weken dat je meer tijd hebt en het wat rustiger aan te doen in drukke periodes.

In de post-course-fase is de studiebelasting nog zo’n 2,5 uur per week.

Hoeveel training moet ik volgen om een niveaustap te maken, bijv. van B1 naar B2?

Met één volledige SLX-training (inclusief de post-course activiteiten) kun je een niveaustap maken, bijvoorbeeld van taalniveau B1 naar B2. Uiteraard is je eigen inzet hierbij een belangrijke bepalende factor: naast de uren met de trainer is toewijding aan de e-learning, social-learning-opdrachten én oefening in de praktijk onmisbaar om je doelstellingen te behalen.

Wat is het verschil tussen lessen met een trainer of coaching?

De coaching door de mentor is een aanvulling op de lessen van de trainer. Wanneer je kijkt naar de verdeling 70:20:10, zit de trainer in de 10% formele training. De trainer focust zich dan ook op de resultaten van de webcourse (20%) en zorgt in de lessen voor verdieping en reflectie. De mentor heeft zijn rol in de overige 70% door coaching en feedback te geven op het toegepaste leren en het social learning te begeleiden. Daarnaast kant de mentor coachen bij persoonlijke hulpvragen van de cursist met betrekking tot motivatie, planning of structuur.

Wie zijn mijn ‘peers’ in het social-learning-onderdeel van de training?

Volg je een groepstraining, dan zijn je mede-cursisten jouw peers. Zij geven een reactie op de cases en opdrachten die je uploadt en jij op die van hen. Volg je een individuele training, dan kom je op het platform automatisch in een groep terecht met mensen die dezelfde training volgen en op hetzelfde moment gestart zijn.

Blijven mijn cases op het platform als ik de training heb afgerond?

Social learning gaat ervan uit dat mensen leren van andere mensen door observatie, nabootsing en interactie. Jouw ervaringen dienen daarom weer als studiemateriaal voor anderen. De cases die je deelt met jouw groepsgenoten, zijn en blijven alleen voor hen beschikbaar. Soms zijn die cases dermate waardevol, dat we je om toestemming vragen om zo’n case voor het hele platform te ontsluiten. Daar bewaren we die case maximaal 5 jaar. Zie onze privacy policy voor meer informatie.

Kan ik de online training ook op mijn mobiele telefoon volgen?

Ja. Je kunt de site (https://sociallearning.online) openen in de browser op je telefoon.

Hoe lang houd ik toegang tot het platform?

Bij een cursus zit standaard een SLX-abonnement voor 6 maanden inbegrepen. Dit abonnement kun je na deze periode verlengen als je daar behoefte aan hebt, bijvoorbeeld als je wilt blijven leren met de post-course-activiteiten.

Zijn de post-course activiteiten een verplicht onderdeel van een cursus?

De leeractiviteiten na de laatste sessie met je trainer zijn een belangrijk onderdeel van de cursus. Ze zijn noodzakelijk om je nieuwe kennis goed te laten inslijten en een niveaustap te kunnen maken. We kunnen je natuurlijk niets verplichten, maar het resultaat van de training is een stuk groter als je ook de post-course-activiteiten afrondt.

Language Partners
Verbeter jouw internationale communicatie met onze zakelijke taaltrainingen in 52 talen: incompany, op locatie óf online.

My LPOnline