Inlog cursisten

Het NAVO-spellingsalfabet

Wanneer je in het Engels wordt gevraagd om iets te spellen, zoals bijvoorbeeld je naam, adres of contactgegevens, is dat best ingewikkeld. De overeenkomsten en verschillen tussen de uitspraak van letters in het Nederlands en Engels kunnen heel verwarrend zijn, zoals de Engelse ‘a’ die wordt uitgesproken als een Nederlandse ‘e’. Dan is het handig om het NAVO-spellingsalfabet bij de hand te hebben.

Het NAVO-spellingsalfabet

Het NAVO-spellingsalfabet wordt sinds 1953 internationaal gebruikt, voornamelijk om boodschappen foutloos te kunnen spellen en overbrengen. Als je bijvoorbeeld niet zeker bent over de spelling van de naam Kirsten, kun je ervoor kiezen om het NAVO-alfabet te gebruiken: Kilo – India – Romeo – Sierra – Tango – Echo – November. Zo ben je verzekerd van een correcte spelling.

Misschien vind je dit ook interessant

In de blog Telefoneren in het Engels lees je handige tips en kernzinnen voor zakelijke telefoongesprekken in het Engels. Je kunt meteen een PDF downloaden, zodat je de standaardzinnen altijd bij de hand hebt. Of lees onze andere blogs met tips en weetjes voor zakelijk Engels.

 

 

Language Partners
Verbeter jouw internationale communicatie met onze zakelijke taaltrainingen in 52 talen: incompany, op locatie óf online.

My LPOnline