Inlog cursisten

Effectief communiceren tussen culturen? Volg deze tips.

In een internationaal team is het belangrijk ervoor te zorgen dat iedereen in het bedrijf comfortabel is in de voertaal. Maar een gemeenschappelijke taal is slechts de eerste stap. Hoe ga je om met een team dat voornamelijk bestaat uit mensen voor wie de taal niet de moedertaal is, en wat als er ook nog een verscheidenheid aan culturen bij betrokken is? Hoe kun je effectief communiceren tussen culturen binnen jouw team?

Wil je effectief communiceren tussen culturen?

Wil je weten hoe je jouw interculturele communicatie kunt verbeteren? Volg deze tips van een van onze experts op het gebied van interculturele competentie.

  1. Wees nieuwsgierig naar culturele verschillen en besef hoe ze van invloed zijn op je communicatie.
  2. Ga er niet vanuit dat jouw communicatiestijl universeel is, noch beter of slechter.
  3. Ontwikkel je interculturele competentie door je bewust te zijn van hoe je overkomt.
  4. Lees tussen de regels door en vraag om verduidelijking om miscommunicatie te voorkomen.
  5. Spreek langzaam. Verduidelijk afkortingen. Wees bedachtzaam met ironie en spreekwoorden.
  6. Ga uit van goede bedoelingen en geniet van de diversiteit!

Zo ontwikkel je interculturele competentie

Wij zijn er sterk van overtuigd dat wanneer taal- en communicatievaardigheden worden gecombineerd met interculturele competentie, de weg naar een duurzaam inclusieve organisatiecultuur wordt geopend. Zo’n cultuur biedt een breed scala aan voordelen voor elk individu en team, evenals de organisatie als geheel. Benieuwd naar meer? Klik hier!

Wil je meer weten over onze interculturele communicatie cursussen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Language Partners
Verbeter jouw internationale communicatie met onze zakelijke taaltrainingen in 52 talen: incompany, op locatie óf online.

My LPOnline